Horák (Svobodní): Ukrajinci, pozor. Unie je past!

13.12.2013 12:40

Kdo by necítil solidaritu s lidmi, kteří už mrznou více než týden na náměstí, nepropadají malověrnosti a odvážně čelí brutálním útokům těžkooděnců mlátících kolem sebe obušky hlava nehlava!

Horák (Svobodní): Ukrajinci, pozor. Unie je past!
Foto: red
Popisek: Logo Strany svobodných občanů

To, co se děje v Kyjevě, je projev odvahy lidí, kterým došla trpělivost a chtějí za každou cenu zúčtovat s prezidentem a vládou, protože definitivně ztratili jejich důvěru. V tom bychom si z nich mohli my, Češi, kteří většinou jen frfláme u piva, ale když jde do tuhého, cukneme.

Jenomže čím jsou ukrajinské protesty sympatičtější svou vůlí, vytrvalostí a opravdovostí, tím je mi odvážných Ukrajinců, bojujících za lepší příští, více líto. Co je to napadlo cpát se do Evropské unie?! Kdo jim zase co napovídal a nasliboval?

České noviny se předhánějí v tom, jak co nejkorektněji odůvodnit touhu Ukrajinců po svobodě tím, že pochopili, že Evropská unie je nejlepší na světě a v jejím náručí jim bude tak nějak útulněji a tepleji v mrazivých severácích, fučících z Kremlu. Už je málem vítají mezi námi, šťastnými Evropany: Vítejte v ráji!

Jenomže to je zase jedna velká habaďůra. Stačí se podívat, jak to jde v naší krásné Evropě od desíti k pěti. Ekonomika se potácí jako opilec cestou z hospody, nezaměstnanost roste a páni politici v Bruselu si žijí jako hollywoodské hvězdy. A co teprve bude, až se otevřou hranice a do Evropy se nahrnou další miliony Ukrajinců s očekáváním, že jim tu budou létat pečení holubi do pusy?!

Je sice hezké pořádat po republice demonstrace na podporu ukrajinských demonstrantů, posílat jim srdíčka a držet palce. Upřímnější by od nás ale bylo, kdybychom jim jasně řekli: Vzpamatujte a otevřete oči! Evropská unie je past! Víme to, protože jsme to poznali na vlastní kůži. Zvonění klíči muselo být v listopadu 1989 taky super odvaz, a koukněte se, jak to dopadlo?! Bez laskavého svolení bruselských revizorů se už ani málem nemůžeme upšouknout!)

Historie se opakuje, ale lidi se ne a ne poučit. Až Ukrajinci doslaví své velikánské vítězství, čeká je dlouholetá, nepříjemná a depresivní evropská unijní kocovina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Svobodni.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.