Hulinský (ČSSD): Nesouhlasíme se snížením dotací městským částem

19.09.2013 5:29

Finanční výbor Zastupitelstva hl. m. Prahy na svém dnešním zasedání seznámil se stavem příprav rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2014.

Hulinský (ČSSD): Nesouhlasíme se snížením dotací městským částem
Foto: archiv redakce
Popisek: Petr Hulinský (ČSSD)

Mimo jiné vzal na vědomí návrh dotačních vztahů k městským částem hlavního města Prahy, tak jak byl předložen prvním náměstkem primátora Jiřím Vávrou. Návrh představuje určité snížení dotací, protože příští rok dostanou pražské městské části o zhruba 65 milionů na dotacích méně oprati letošnímu roku.

Předseda finančního výboru Petr Hulinský vyjádřil pochopení pro složitou situaci při sestavování rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2014. Se snížením dotací ovšem nesouhlasí a chápe potřeby jednotlivých městských částí.

„Uvědomujeme si, že snížení dotací může způsobit městským částem problémy zejména při financování škol. Vím, že městské části přišly tento rok o státní dotaci. Z řady rozhovorů se starosty zejména malých městských částí jsem informován, že tento výpadek v  příjmech dělá městským částem značné problémy.,“ poznamenal k tomu předseda finančního výboru Zastupitelstva hl. m. Prahy. Proto je podle něho nutné hledat jiné způsoby, jak z rozpočtu hlavního města pomoci městským částem financovat školství.

„Budeme se snažit najít při sestavování rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2014 přijatelné řešení, které by výpadek státních dotací nahradilo a umožnilo financovat pražské školy aspoň v té míře, jako tomu bylo v letošním roce,“ dodal Petr Hulinský.

První verze rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2014 byla projednávána minulý týden. Definitivní verzi rozpočtu by mělo Zastupitelstvo hl. m. Prahy schválit na svém listopadovém zasedání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.