Jadrný (ZpLK): Je třeba komunistům připomenout, že už nejsme v minkovickém lágru

30.08.2013 19:39

Statutární náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová má plnou podporu zastupitelského klubu Změna pro Liberecký kraj (ZpLK). Rozhodně nepoškozuje krajské zdravotnictví, jak nepodloženě tvrdí KSČM a ČSSD.

Jadrný (ZpLK): Je třeba komunistům připomenout, že už nejsme v minkovickém lágru
Foto: zmena.cz
Popisek: Politické hnutí Změna

Údajně je odborně nezpůsobilá a její rozhodnutí mají fatální dopady na zdravotnictví kraje. To jsou však zástupné důvody. Skutečným cílem je zdiskreditovat Změnu, která je pro KSČM a ČSSD nebezpečná, protože už léta upozorňuje na dlouhodobou spolupráci s ODS na korupčním systému v našem kraji.

Změna jako první upozornila, že KSČM společně s ODS a ČSSD minulé volební období hlasovala pro dotace soukromým firmám a pozemkovým spekulantům a vytvářela trafiky pro své členy stejně jako ČSSD, kterou tak držela u moci. KSČM tak kvůli Změně přišla o mnoho voličů, kteří pochopili, že komunisté nejsou alternativou ostatních parlamentních stran, a pan Mackovík přišel o téměř jisté křeslo radního pro zdravotnictví.

KSČM a ČSSD Zuzana Kocumová vadí, protože důsledně plní své předvolební sliby, např.:

Ve Zdravotnické záchranné službě Libereckého kraje prosadila audit, kterému se nyní ředitel této příspěvkové organizace a lídr KSČM Stanislav Mackovík urputně brání.

Koncepce zdravotnictví, jejíž základní teze schválilo zastupitelstvo, odmítá privatizaci lůžkové zdravotní péče. Přes všechny proklamace KSČM a ČSSD nikdy nebyl takový závazek přijat. Koncepci předloží Zuzana Kocumová zastupitelstvu ke schválení do konce tohoto roku, jak slíbila.

Proběhla výměna vedení nemocnic a lidé, kteří byli do funkcí dosazeni na základě politických dohod, byli nahrazeni schopnými manažery a odborníky. Jak bylo slíbeno před volbami, byli vybráni v transparentních výběrových řízeních.

Firma CL Evans (majoritně vlastněná firmou S group holding), která vyhrála výběrové řízení na zateplení českolipské nemocnice, udělila slevu 20 mil. Kč z vysoutěžené ceny 124 mil. Kč. Některé stranické kasy tak zřejmě přišly o mnoho peněz.

„Je třeba komunistům připomenout, že už nejsme v minkovickém lágru, a že si nenecháme všechno líbit. Jejich manipulace s fakty a psychický nátlak na Zuzanu Kocumovou je zcela nepřijatelný a nebudeme ho dále tolerovat,“ ujistil náměstek hejtmana Josef Jadrný (ZpLK).

Lídr ZpLK Jan Korytář k tomu dodal: „Pro odvolání Zuzany Kocumové, které navrhli komunisté a podpořila ho ČSSD i ODS, nejsou žádné důvody. Zuzana Kocumová má plnou podporu celého zastupitelského klubu ZpLK. To, co zastupitelé KSČM předvádějí, přesáhlo hranice vkusu a všechny rozumné meze. Cítím z toho strach, že KSČM v parlamentních volbách dostane v našem kraji ještě méně hlasů než v krajských volbách.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích