Jana Fischerová otevřela nově zrekonstruovanou Krajskou knihovnu Vysočiny

07.08.2013 6:41

Poslankyně Jana Fischerová otevřela spolu s ředitelkou knihovny Veronikou Peslerovou a zástupci města Havlíčkův Brod a Kraje Vysočina nově zrekonstruovanou Krajskou knihovnu v Havlíčkově Brodě.

Jana Fischerová otevřela nově zrekonstruovanou Krajskou knihovnu Vysočiny
Foto: ods.cz
Popisek: Poslankyně za ODS Jana Fischerová

Slavnostního přestřižení pásky se v pondělí 5. srpna 2013 zúčastnili nejen zaměstnanci knihovny, ale i široká veřejnost a sama autorka návrhu rekonstrukce, bývalá studentka havlíčkobrodské Střední průmyslové školy stavební Vlaďka Bockschneiderová.

„Se zdejší knihovnou mám výborné zkušenosti, ráda ji navštěvuji a velmi si vážím celého týmu pracovníků v čele s paní ředitelkou Peslerovou. Je to místo, kde může každý člověk čerpat další informace a poznávat nové příběhy,“ říká Jana Fischerová a dodává: „Jsem velmi potěšena, že i přes stále se vyvíjecí virtuální a sociální sítě, počet návštěvníků knihovny pořád roste. Důkazem je i dnešní den, kdy se knihovna jen pár minut po otevření veřejnosti zaplnila spoustou čtenářů bez rozdílu věku.“

Poslankyně Jana Fischerová také věří, že se do budoucna podaří přesunout knihovnu do větších prostor, které by návštěvníkům nabídly další možnosti trávení volného času. Knihovna v Havlíčkově Brodě má dlouholetou tradici a funguje jako centrum vzdělávání a osvěty nejen pro občany Havlíčkova Brodu, ale i celého kraje. Na začátku roku 2012 oslavila Krajská knihovna Vysočiny 10. výročí svého vzniku, v samotném Havlíčkově Brodě existuje místní knihovna již od roku 1894.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Fischerová - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL