Janeček (Hlavu vzhůru!): Hudeček chce vyhodit z našich daní 66 mil

15.10.2013 17:13

Reakce na článek v deníku Metro.

Janeček (Hlavu vzhůru!): Hudeček chce vyhodit z našich daní 66 mil
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jiří Janeček

Dnes jsem si přečetl článek v časopisu Metro „Je to tady. Praha se zbaví zápachu“ a musím bohužel začít pochybovat o duševním zdraví primátora Hlavního města Prahy pana Hudečka. Chce vyhodit z našich daní 66 mil korun na bezdomovce a vlastně ani pořádně neví na co!!! Stanové městečko mohlo již dávno stát, kdyby nová rada dodržovala akční plán pro bezdomovce, který byl schválen v roce 2010. Toto městečko mělo stát nedaleko malešické spalovny celoročně, kde by využívalo zbytkové teplo, a bezdomovci si mohli přivydělat při třídění odpadu. Toto zařízení by stálo 5mil a mělo zajišťovat základní životní potřeby pro bezdomovce, kteří nechtějí měnit svůj životní styl, dále mělo být nápomocno pro lidi se závislostí na drogách a alkoholu, o něž nemá zájem žádná organizace. Takovéto organizace se starají jen o bezdomovce, kteří se chtějí dobrovolně vrátit do běžného života. Terénní práce s bezdomovci funguje již řadu let. Bohužel městečko nevzniklo, byl jsem označen některými „pseudo-humanitárními“ sdruženími za nacistu a bezdomovci jezdí v MHD a ohrožují řádné Pražany.  Pan Hudeček, chce narychlo volebním slibem oslovit Pražany nesmyslným slibem. Rozdělte bezdomovce na ty, co se chtějí vrátit do běžného života a na ty co si tento životní styl vybrali dobrovolně. O ty co se chtějí vrátit do běžného života je dávno dobře postaráno formou resocializačních programů, které běží mnoho let. Postavte stanové městečko, sestavte speciální bezdomovecký tým složená z Městské policie a sociálních pracovníku a vytlačte bezdomovce do mimo prostor, kde ohrožují svým životním stylem řádné občany Prahy.

Vyzývám všechny kompetentní politiky a úředníky České republiky, aby začali urychleně řešit situaci kolem bezdomovců.

Naše republika je v přímém ohrožení blížící se vlny nově příchozích bezdomovců z Maďarska, kde byl zaveden velmi restriktivní zákon, jež zakazuje bezdomovcům spát na ulici. Ti, kteří si tento životní styl vybrali dobrovolně, nebudou využívat sociální systém, který je pro ně v současné chvíli v Maďarsku nastaven, a vyhledají si tak jiné město či zemi. Česká republika proto musí urychleně zareagovat a na tuto situaci se připravit.

Po sčítání lidu, domů a bytů v roce 2011 bylo na území naší republiky evidováno celkem 11 496 bezdomovců. Čísla jsou však ve skutečnosti mnohem vyšší, protože sčítání probíhalo pouze u těch bezdomovců, kteří využili (či zneužili?) v roce 2011 služeb humanitárních organizací.

Převážnou část bezdomovců tvoří podle Statistického úřadu mužská populace (přibližně 78,6 %).  Jedná se o muže ve věku od 45 do 49 let se středním vzděláním bez maturity, mezi ženami je to pak nejčastěji věková skupina 20 až 24 let. Že to není žádné „stáří“, to je jasné.

Sami jistě máte s bezdomovci zkušenosti z každodenního života. Potkáváme je v MHD, na ulicích, v parcích a nedovedu si představit, jak by se situace vyhrotila v případě nově příchozích maďarských bezdomovců.  Jen loni bezdomovci zavinili v hlavním městě každý desátý požár (z celkového počtu 2 597 požárů jich bylo dvě stě padesát šest), nemluvě o dalších přestupcích a kriminálních činech. Musíme bezpodmínečně posílit pravomoci Policie ČR a Městské policie, aby mohla vytlačovat bezdomovce z měst. Vyzývám proto primátora hl. města Prahy, aby urychleně svolal bezpečnostní radu města a začal celou situaci řešit.

V nejbližší možné době by mělo vzniknout zařízení pro nepřizpůsobivé bezdomovce, které by zajišťovalo základní potřeby k přežití. Kdyby se v roce 2010 nepodlehlo falešné solidaritě, tak toto zařízení již dávno funguje. Nakonec na tom byli biti sami bezdomovci a je směšné, když rok co rok běhá kompetentní radní a shání před zimou prostory, kde narychlo postavit nafukovací halu.  Tato opatření se musí týkat jen těch, kteří nechtějí se svojí životní situací nic dělat a přímo tím ohrožují bezpečnost a zdraví obyvatel ČR.  Samozřejmě i nadále musí fungovat resocializační programy pro bezdomovce, kteří mají zájem o navrácení do běžného života. Nenechme se ovlivňovat různými občanskými „pseudo-humanitárními“ organizacemi a pomáhejme tam, kde pomoc padá na úrodnou půdu a ne tam, kde je tato pomoc zneužívaná.

Česká republika patří lidem, kteří platí daně, chovají se řádně a zodpovědně, užívají po celoživotní práci důchody a nechovají se jako paraziti. Nenechme si otrávit své životní prostředí lidmi, kteří nechtějí pracovat (práci má pouhá třetina bezdomovců), lidmi, kteří zneužívají a vysávají náš sociální systém, a kteří zcela záměrně u lidí vyvolávají falešnou solidaritu. Zakročme razantně proti nim a ochraňme běžného občana ČR.  Dejme jim prostor pro jejich životní styl, ale ne na úkor slušných lidí.

Jiří Janeček (volební blok Hlavu vzhůru) radní hlavního města Prahy do roku 2010

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: HLAVU VZHŮRU!

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…