Janeček: Kauce pro distributory pohonných hmot zatíží ekonomiku

01.10.2013 11:18

První věc, kterou se hned pokusím zrušit je nesmyslná kauce 20mil pro distributory pohonných hmot. Tato kauce je diskriminační a likviduje malé podnikatele. Zbytečně tak zatěžuje i velké společnosti.

Janeček: Kauce pro distributory pohonných hmot zatíží ekonomiku
Foto: Archiv JJ
Popisek: Jiří Janeček

První věc, kterou se hned pokusím zrušit je nesmyslná kauc Nakonec se zákon o pohonných hmotách promítne i do ceny benzínu a nafty, protože takto dislokované prostředky něco stojí. V případě, že není něco automatické po splnění jasných pravidel a vnášíme nově do tohoto schvalovacího procesu lidský faktor, otevírá se možnost ke korupci. Zbytečně budme zatěžovat administrací celní úřad, který bude v řízení posuzovat, zda splnil podnikatel zákonné podmínky či nikoli. Úřad bude mít také pravomoc registraci zrušit. V době ekonomické krize je potřeba spíše zákony zjednodušovat. Já podnikatelům věřím, nelze je házet všechny do jednoho pytle. A věřím policii České republiky, že je schopna ohlídat daňové úniky. Spíše bychom měli podnikatelům rozvázat ruce v podobě snížení spotřební daně na pohonné hmoty alespoň o 1,-Kč a zamezit zdražování pohoných hmot nesmyslným neekologickým přimícháváním biosložek. Na pole patří brambory, chmel a obilí.

Jiří Janeček, volební blok Hlavu vzhůru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Janeček

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…