Janeček (OKS): Bez poctivé a tvrdé práce to nepůjde

15.12.2013 12:01

Reakce na slova Miloslavy Vostré.

Janeček (OKS): Bez poctivé a tvrdé práce to nepůjde
Foto: red
Popisek: Jiří janeček, pověřený předseda Občanské konzervativní strany

Místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá po více než 20 letech po sametové revoluci varuje občany ČR, že se moje osoba, které bylo v 1989 16 let, znovu objevuje na politické scéně.

Přímo ji pohoršuje, že jsem si dovolil říci názor, který mimo jiné sdílí i někteří významní ekonomové. Bohužel, to je realita dnešní doby. Dost mě překvapilo, že po mé kritice návrhu koaliční smlouvy se ozve místopředsedkyně KSČM, která je v opozici. Nebo snad není? Jen znovu připomínám, že předseda Poslanecké sněmovny ČR byl zvolen ústavní většinou včetně KSČM.  

Chci dodat, že si stojím za svým názorem: zvýšení minimální mzdy za účelem výběru vyššího sociálního pojištění povede k likvidaci zaměstnavatelů, zavedení povinné daně pro všechny bez ohledu na příjmy je poslední hřebík do rakve živnostníkům. V době, kdy se bojuje o každého nového živnostníka, kdy mladí lidé nechtějí podnikat a míří raději do zaměstnaneckého poměru nebo rovnou na pracovní úřad, je to krok, který opět oddálí chuť podnikat.

Je mi 40 let. Od 18 let jsem podnikal a mám 4 děti. Nemám vysokou školu a ve 33 letech (2006), kdy jsem začal dělat politiku, jsem na to už tuplem neměl čas. Byl jsem radní hlavního města Prahy a poslanec Parlamentu ČR. Pobíral jsem jen jeden plat, poslanecký jsem rozdal na charitu. Od roku 2010 jsem neplaceným zastupitelem a vrátil jsem se opět k mému podnikání, které během mého působení v uvolněných funcích řídila má sestra. Nedokázal jsem pochopit, jak je možné, že někteří poslanci šli na pracovní úřad. Naše rodinné firmy zaměstnávají už skoro 20 let v průměru 70 zaměstnanců a víme, jaký to je občas problém v době krize při druhotné platební neschopnosti sehnat včas na výplaty.

Anketa

ODS, nebo nová pravicová strana?

26%
hlasovalo: 4535 lidí

Nezlobím se na paní poslankyni, nejspíš to myslí dobře. Chce, aby se lidem v této zemi žilo kvalitně a bezstarostně. A zde se v ideologiích rozcházíme. Já říkám, že bez poctivé a tvrdé práce to nepůjde. Myslí si, že zaměstnavatelé nebudou mít na navýšené náklady a raději živnosti ukončí.

Při této příležitosti vyzývám všechny kolegy ze všech stran, pojďme bojovat o voliče férově, bez osobních útoků. Pojďme se dohadovat, bojovat o program a o směřování České republiky. Za naše kolegy slibuji, že od nás neuslyšíte žádný osobní útok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Janeček

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.