Jihlava: Nové cyklostezky v průmyslové zóně a v Horním Kosově

14.10.2013 14:23

V Jihlavě se rozrůstá síť cyklostezek. Aktuálně se pracuje na dvou nových úsecích. Jeden z nich vzniká v průmyslové zóně podél ulice Průmyslová.

Jihlava: Nové cyklostezky v průmyslové zóně a v Horním Kosově
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Nový úsek budujeme z podnětu pracujících i firem v zóně. Bude sloužit dopravě zaměstnanců stávajících i budoucích podniků včetně nově vnikajícího vědeckotechnologického centra. Ze sčítání cyklodopravy víme, že kolo používá k dopravě do zaměstnání stále více lidí,“ uvedl primátor Jaroslav Vymazal.

Jde o první etapu projektu, při které se postaví 813,3 metru stezky za 2.383.409,23 Kč (bez DPH), dotace Státního fondu dopravní infrastruktury je 65 %. „Po vyřešení majetkoprávních vztahů bude cyklostezka R09 v další etapě přímo napojena do části města Hruškové Dvory a na druhé straně bude prodloužena až ke křižovatce ulic Průmyslová a Heroltická,“ popsal budoucí napojení do sítě jihlavských stezek koordinátor cyklodopravy Pavel Šťastný. Součástí druhé etapy je také úprava zastávek MHD a výstavba chodníků včetně veřejného osvětlení.

Další cyklostezka se staví mezi ulicemi Za Prachárnou a Vrchlického. „Nová propojka bude přímo napojena na cyklostezku B10 v parku Nad tunelem a po pěšině podél silnice I/38 vede na cyklostezku R02 na ulici Vrchlického,“ popsal primátor Jaroslav Vymazal. Stavba je součástí projektu hobby marketu a autoservisu, které vznikly v nedávné době v lokalitě Špitálské předměstí. Město požadovalo po investorovi, firmě Unimex, zachování pěší a cyklistické dopravy. Po dokončení bude cyklostezka v délce 257,3 m převedena do majetku města. Oba úseky by měly být dokončeny do začátku listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

12:05 Rajchl (PRO): Ukrajinský poddaný vysvětluje lámanou angličtinou senilnímu staříkovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návštěvě premiéra Fialy v Bílém domě.