Jihočeský kraj: Třetí ročník Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice se stříbrným leskem

15.11.2013 5:42

Jihočeská metropole zatím zažila dva ročníky Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice. První se zapsal do historie vynikajícím výkonem Daniela Chebiiho, který se s časem 0:59:49 stal 20. nejrychlejším půlmaratonem roku 2012 na světě. Druhý ročník si úrovní organizace a profesionálními službami pro běžce vysloužil stříbrnou známku kvality od Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF). Co přinese třetí ročník?

Jihočeský kraj: Třetí ročník Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice se stříbrným leskem
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

V sobotu 7. června 2014 v 19 hodin vyrazí z náměstí Přemysla Otakara II. 2 800 vytrvalců a za zvuků Smetanovy Vltavy se vydají na půlmaratonskou trať. České Budějovice se opět mohou těšit na světové elitní atlety, českou vytrvaleckou špičku i na davy nadšených amatérských běžců. Na trati dlouhé 21,0975 km si budou užívat krásy jihočeského města, podpory diváků podél trati a nezapomenutelné atmosféry mezinárodního závodu.

První červnová sobota je běžeckým svátkem pro zkušené maratonce i pro ty nejmenší. Rodiče, děti, prarodiče, mladí sportovci a všichni ostatní milovníci běhu se mohou přihlásit na dm Rodinný běh. Tří kilometrová trať je navržena tak, aby ji zvládl každý. Všichni účastníci se mohou těšit na běh centrem města s diváckou kulisou, podobnou jako u půlmaratonského závodu, a v cíli čeká na každého medaile. dm Rodinný běh startuje v 17 hodin, dvě hodiny před hlavním závodem.

Závody RunCzech běžecké ligy si získaly věhlas nejen svou atmosférou, ale i vysokou úrovní organizace a profesionálními službami pro běžce. „Udělení stříbrné známky kvality IAAF Mattoni 1/2Maratonu České Budějovice prokázalo, že je to špičkový světový závod. Být v elitní společnosti takových měst jako je Toronto, Osaka, Madrid, Benátky nebo Hong Kong je velkou poctou nejen pro nás, ale i pro město a celý region,“ prohlásil Zoran Bartek z organizačního týmu.  

Registrace na rok 2014 jsou již otevřeny. Využijte speciálních cen, které platí až do 10. ledna 2014. Stanete-li se navíc členem Českého maratonského klubu, získáte startovné na půlmaraton za 600 Kč. Členství vás nic nestojí, při registraci stačí zaškrtnout jedno políčko a sleva na startovném všech závodů RunCzech běžecké ligy a členské slevy od našich partnerů jsou vaše.

Startovné na Mattoni 1/2Maraton České Budějovice může být i originálním dárkem pod stromeček. Darujete tak zážitek z běhu a hlavně ten pocit v cíli, který nelze ničím nahradit.

Více informací na www.runczech.com.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kraj-jihocesky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…