Jihomoravský kraj podepsal Dohodu o spolupráci s Trenčínským krajem

16.01.2014 20:17

Jihomoravský kraj se představuje na veletrhu REGIONTOUR 2014, který začal na brněnském výstavišti ve čtvrtek 16. ledna a potrvá až do neděle 19. ledna 2014.

Jihomoravský kraj podepsal Dohodu o spolupráci s Trenčínským krajem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

Zahájení veletrhu se zúčastnil hejtman Michal Hašek, premiér v demisi Jiří Rusnok či ministr pro místní rozvoj v demisi František Lukl. Hejtman Hašek při zahájení zdůraznil, že na brněnském výstavišti návštěvníci naleznou to nejkrásnější ze všech krajů České republiky i partnerských regionů a inspiraci pro to, jak strávit chvíle odpočinku.

Jihomoravský kraj představuje svou nabídku turistických možností v novém stánku v tradiční velikosti a struktuře, tj. 180 m2 stánek pro ucelenou regionální a tematickou nabídku kraje a 40 m2 pro stánek zahraničních partnerů kraje. Tradičními spoluvystavovateli jsou zástupci turistických oblastí jižní Moravy, připravena je tematická nabídka například v oblasti cykloturistiky, vinařské turistiky, lázeňství.

Součástí čtvrtečního otevření expozice Jihomoravského kraje byl podpis Dohody o spolupráci s Trenčínským samosprávným krajem. Podpisu byl přítomen také premiér Jiří Rusnok, který ocenil aktivity obou regionů, které vedly k podpisu smlouvy. Hejtman Michal Hašek v této souvislosti zdůraznil, že partnerské regiony jižní Moravy tradičně obohacují pestrost celého veletrhu. „Mám radost, že se tak daří vzájemné vztahy naplňovat konkrétními kroky. V případě podpisu dohody s našimi slovenskými kolegy bude rozvoj Baťova kanálu znamenat přínos pro malé a střední podnikání v oblasti cestovního ruchu. Chceme se také podílet na rozvoji dopravní infrastruktury a zlepšit propojení mezi oběma regiony,“ řekl hejtman Hašek, který dohodu podepsal spolu se svým trenčínským protějškem županem Jaroslavem Baškou.

Celý veletrh provází bohatý doprovodný program. Kromě tiskových konferencí k novinkám turistické sezóny, představení společného materiálu moravských krajů (tentokráte Lázně s chutí Moravy a Slezska), hraje na stánku kraje cimbálová hudba i retrohudba, je možná ochutnávka moravských vín, probíhají soutěže o drobné ceny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice