Jirků (KDU-ČSL): Na Ministerstvu obrany se šily zakázky na míru

01.10.2013 14:48

ÚOHS pravomocně rozhodl o pokutě za zmanipulovanou zakázku na Ministerstvu obrany. Zakázka na „Zdravotnický materiál, přístroje a zařízení“ byla postavena tak specificky, že Ministerstvo obdrželo pouze jednu nabídku.

Jirků (KDU-ČSL): Na Ministerstvu obrany se šily zakázky na míru
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Podle zákona o veřejných zakázkách mělo Ministerstvo výběrové řízení zrušit z důvodu jediného nabízejícího a celou zakázku zopakovat. Z toho všeho vyplývá, že na tuto zakázku by měla přijít kontrola NKÚ a následně i policejní vyšetřování. Tyto dvě instituce by měly podobně jako ÚOHS zahájit řízení tzv. „z moci úřední“, tedy automaticky bez nutnosti jiného podnětu.

Důsledná kontrola nakládání s veřejnými zdroji musí být jednou ze zásadních priorit budoucí reprezentace ve Sněmovně a občané by měli sledovat, jak která politická strana o tomto tématu hovoří. Zejména by však neměli lidé zapomínat, jak předposlední vládní strany a budoucí vládní strana skutečně jednaly, když měli možnost. Jejich způsob kontroly je zametání pod koberec.

Očištěná  KDU-ČSL může nabídnout množství morálně silných osobností se zkušenostmi z úspěšného hájení veřejných zájmů na lokální úrovni nebo z úspěšného působení v soukromé sféře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Jirků

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…