Jitka Seitlová jedničkou zelených v Brně

06.09.2013 20:20

Bývalá senátorka a asistentka Jitka Seitlová povede nejspíš kandidátku Strany zelených v Jihomoravském kraji. Schválit ji musí ještě Republiková rada v neděli 8. září.

Jitka Seitlová jedničkou zelených v Brně
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Jihomoravskou kandidátku Strany zelených nejspíš povede do nadcházejících předčasných voleb do Sněmovny bývalá zástupkyně ombudsmana Jitka Seitlová. Na druhém a třetím místě kandidátky zřejmě budou přírodovědec Mojmír Vlašín a starostka brněnské městské části Nový Lískovec Jana Drápalová.

O návrhu kandidátky informoval předseda brněnské Zelených Martin Ander, definitivně ji schválí celostátní Republiková rada SZ v neděli 8. září.

Jitka Seitlová působila šest let jako zástupkyně ochránce lidských práv, ve funkci skončila na jaře letošního roku.

"Paní doktorka Seitlová je osobnost, ve které se snoubí znalosti z oblasti životního prostředí a zároveň mnohaletá zkušenost s pomocí lidem v těžkých životních situacích. Přesně takové lidi bychom rádi viděli jako zástupce Strany zelených ve sněmovně," uvedl k nominaci Ander.

Jména kandidátů a pořadí jednotlivých kandidátek budou zveřejněny v pondělí 9. září.

reklama

autor: Zeleni.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…