Jurečka (KDU-ČSL): Zeman, nebo Kalousek? Losna, nebo Mažňák?

19.08.2013 12:11

Pravice, zejména TOP09, má o smyslu voleb jasno: je třeba zastavit "diktátora" Zemana. A jasno má i levice - musí se vystavit stop "zloději" Kalouskovi". Já odmítám, aby místo pozitivních řešení v kampani dominovaly osobní útoky. Pak by totiž byla šance na zlepšení poměrů nulová.

Jurečka (KDU-ČSL): Zeman, nebo Kalousek? Losna, nebo Mažňák?
Foto: kdu.cz
Popisek: Marian Jurečka

TOP09 bude chtít odvetu za druhé kolo prezidentské volby. Proto opět celou kampaň personifikuje do souboje mezi „pupkatým průměrným zemanem“ a „vznešeným kosmopolitním knížetem“. Jsem přesvědčen, že to je nejen falešné dilema, které má odvrátit pozornost od neúspěchů a skandálů Nečasovy vlády, ale hlavně, že lidé chtějí něco jiného: řešení krize a svých problémů.

Souboj s prezidentem Zemanem se nesmí stát hlavním tématem voleb. Tím musí být uvedení státu do pořádku a obnova hospodářského růstu. Lidé vnímají, že naše společnost je nemocná, že nic nefunguje, jak má. Ztrácejí víru v budoucnost, v prosperitu, nevěří politikům, ani vlastnímu státu.

Hlavním úkolem politiků je tuto krizi důvěry překonat. Místo toho se nám vynucuje pokračování nenormální a malinko nedůstojné hry na četníky a zloděje.

Osobně na tuto vějičku nenaskočím. A věřím, že ani čeští voliči. Je třeba nenabízet falešná dilemata. Většina lidí chce řešení hospodářské krize, chceme normální, slušný fungující stát.

O konktétnch tématech a řešeních budu psát v některém z příštích blogů.

Marian Jurečka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Jurečka

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…