KDU-ČSL: Varujeme před kompromisy s extremisty

28.08.2013 9:51

KDU-ČSL vyjadřuje znepokojení a varuje před kompromisy s extremisty a vnášením extremistického stylu do politiky. Zároveň si jako zodpovědná politická strana uvědomuje, že rychlé a jednoduché řešení sociálního napětí mezi nepřizpůsobivými občany (jakékoliv barvy pleti či původu) a majoritní společností neexistuje.

KDU-ČSL: Varujeme před kompromisy s extremisty
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Křesťanští demokraté zásadně odmítají princip kolektivní odpovědnosti či viny na základě etnického původu. Teprve život konkrétního člověka vypovídá o jeho skutečných kvalitách.

KDU-ČSL trvá na komplexním výkonu sociální politiky, především na zmapování vazeb a penězovodů v sociálně vyloučených lokalitách.

Lidovci si uvědomují, že ti, proti kterým se často obrací hněv majoritní společnosti, jsou sami kolikrát oběťmi a rukojmími „taképodnikatelů“, v jejichž kapsách končí velká část sociálních dávek.

"Bez opatření, jako je výchova k finanční gramotnosti, výplata sociálních dávek vázaná na dodržování školní docházky, ale i nahrazení ubytoven s tržním nájemným sociálním bydlením a potíráním lichvy, to zkrátka nepůjde", doplňuje Mgr. Petr Klíma, MPA, předseda celostátní odborné komise KDU-ČSL pro obranu a bezpečnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…