Kadlecová (ČSSD): Děkujeme!?

19.08.2013 22:50

Nejdřív to nikdo nechtěl, pak s tím bylo spoustu problémů, potom to „nešlo“ zrušit, nakonec to tiše zmizelo a stálo to zatím 82 milionů navíc. Co to je? Jestli hádáte projekt sKarty, hádáte správně.

Kadlecová (ČSSD): Děkujeme!?
Foto: red
Popisek: Lenka Kadlecová

Ta již, nikým neoplakávána, opustila peněženky příjemců sociálních dávek. Nyní přitom ministerstvo práce „jenom“ zveřejnilo náklady tohoto projektu. Šlo přitom o peníze, které se bez sebemenšího užitku vyhodily z okna. To velké číslo zní běžnému člověku značně abstraktně. Zkuste si ale představit, že za ty peníze mohl resort například:

Zaplatit například 10.000 nezaměstnaným do 26 let kvalitní jazykový kurz angličtiny nebo němčiny, který by jim zvýšil kvalifikaci či usnadnil cestu k práci v jiné zemi EU.

Umožnit 1.000 nezaměstnaných plnou rekvalifikaci na obráběče, řidiče kamionu či autobusu, a to v podstatě „od nuly“ – tedy že dotyčný uvidí soustruh poprvé až na kurzu.

Uhradit  mzdové náklady Úřadu práce v nějakém krajském městě na několik měsíců.

Zaměstnat na rok mnoho desítek auditorů či kontrolorů, kteří by bojovali proti zneužívání sociálních dávek (abych vzpomněla také na pravicový přístup)

A takhle bych mohla pokračovat, možností je spousta. Důležité je, že namísto toho máme akorát kartičku, kterou si můžeme maximálně, nebojím se říci, strčit za klobouk. Pane Drábku, pane Šiško, paní Müllerová, děkujeme! ( Doufám, že nikdo nepochybuje, že je to myšleno ironicky)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…