Kandidát hnutí ANO Jan Sobotka se vzdá poslaneckého mandátu

30.11.2013 14:51

Podnikatel Jan Sobotka, který kandidoval do sněmovny za hnutí ANO na Vysočině, se vzdá mandátu poslance, na který měl nárok poté, co poslanecký post složil Miloslav Bačiak. Poslanecký klub hnutí ANO už v úterý na svém jednání Jana Sobotku vyzval, aby mandát nepřijímal.

Kandidát hnutí ANO Jan Sobotka se vzdá poslaneckého mandátu
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Jan Sobotka je členem hnutí od června 2012, krajským předsedou na Vysočině se stal na podzim 2012. Přiznal, že pochybil, protože v prohlášení o bezdlužnosti neuvedl veškeré informace o svých závazcích. Vyvodil z toho osobní odpovědnost a mandát poslance nepřijme. Hnutí ANO si jeho rozhodnutí váží a oceňuje je.

Jan Sobotka již všechny své závazky podle svých slov i předložených dokumentů uhradil, dluh u VZP pravidelně hradí podle splátkového kalendáře, předložil také oficiální doklad o bezdlužnosti z finančního úřadu.

Hnutí ANO i nadále považuje Jana Sobotku za slušného člověka a váží si toho, že své pochybení uznal. Na rozdíl od jiných stran ale postupuje striktně podle pravidel presumpce viny.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie