Klasnová: Galerii ani kavárnu ještě neotevírám a z politiky ještě neodcházím

24.08.2013 9:10

Před dvěma dny média zaplavila informace o tom, že odcházím z politiky a otevírám kavárnu. Kdybych sdělila, že se hodlám dát na dráhu barové tanečnice, možná bych pochopila, proč se z toho dělá taková senzace.

Klasnová: Galerii ani kavárnu ještě neotevírám a z politiky ještě neodcházím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

Takto mám ovšem pocit, že jde spíše o jedno z nevyžádaných "PR".

A protože mi řada lidí píše, že by rádi na tu kávu nebo naopak mne prosí, abych z politiky neodcházela, ráda bych vše uvedla na pravou míru. Jistá redaktorka z deníku Právo se mne zeptala, co budu dělat, pokud nebudu znovu zvolena do Poslanecké sněmovny. Tak jsem řekla, že zůstávám zastupitelkou v Praze 1 a že se určitě hodlám věnovat komunální politice jako dosud a ráda bych kandidovala i v podzimních volbách na pražský magistrát.

Co se týká celostátní politiky, že se rozhodnu podle celkové strategie strany VV do předčasných voleb. A upřímně, nejsem si jistá, zda mi ty tři roky už jako "vhled do dané problematiky" nestačily. A co budu dělat dalšího, už není součástí "věcí veřejných" ale mého osobního života, ve kterém si vyhrazuji určitou míru soukromí. Nicméně paní redaktorka byla neodbytná, a tak jsem jí řekla, že mám někdy do budoucna sen otevřít si s kamarádkou galerii s kavárnou. Co čert nechtěl, byla z toho ve středu zcela nepochopitelně titulka v Právu i na Novinkách a postupně to začala přebírat ostatní média včetně rozhlasu a veřejnoprávní i soukromé televize ve večerních zprávách. Systémem tiché pošty z celého sdělení do večera zbylo jen, že odcházím a otevírám si kavárnu. Pozoruhodné je, že když jsem například prosadila omezení imunity poslanců, marně jsem hledala své jméno v palcových titulcích deníků.

Takže závěrem - galerii ani kavárnu ještě neotevírám a z politiky (minimálně té komunální) ještě neodcházím:-)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice