Klika (ČSSD): V ulicích Duchcova je třeba asistentů prevence kriminality

30.08.2013 16:53

Duchcovská Nulová tolerance potřebuje více prevence kriminality. Pro uklidnění situace a sociálního napětí je nutná intenzivní práce s občany, především se sociálně slabými rodinami.

Klika (ČSSD): V ulicích Duchcova je třeba asistentů prevence kriminality
Foto: kr-ustecky.cz
Popisek: Martin Klika

Kromě klasických preventistů, kteří ve městě působí v rámci neziskových organizací a organizací města, by Duchcovu v oblasti prevence kriminality měli pomoci také asistenti prevence kriminality, kteří se osvědčili v jiných sociálně vyloučených lokalitách kraje. 

Do ulic je potřeba vyslat asistenty prevence kriminality, kteří by byli pojícím článkem mezi občany a strážníky městské policie. Asistenti prevence kriminality se výrazně osvědčili v jiných městech. Spokojeni jsou v Mostě i v Litvínově. Asistenti prevence kriminality fungují například jako školní dohledová služba, kontrolují pořádek, komunikují s občany a vnímají jejich problémy a připomínky k dění ve městě, a dále je přenáší na strážníky městské policie. Pomáhají při akcích prevence kriminality, zejména při práci s dětmi a se sociálně slabými rodinami. Pro městskou policii jsou velkým přínosem. Duchcov má nyní díky projektu Ministerstva vnitra ČR, konkrétně díky ředitelce Odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR Jitce Gjuričové, možnost získat dotaci na asistenty prevence kriminality. Ministerstvo vyhlásilo další kolo dotačního projektu, tentokrát určené výhradně pro Duchcov a České Budějovice. Věřím, a zkušenosti z jiných měst to také potvrzují, že budou asistenti prevence kriminality pro Duchcov přínosem.

Martin Klika
Radní Ústeckého kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-ustecky.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…