Kohoutová: Nákup budovy pro GŘ ÚP za 300 milionů je velmi podezřelý

10.11.2013 12:18

Dosluhující vláda v demisi schválila nákup budovy za 299 milionů korun pro generální ředitelství Úřadu práce. Když pomineme, že budovu vláda kupuje od společnosti Alkatria, a. s., která ji jen před několika měsíci koupila za méně než polovinu, musím se ptát, jak MPSV budovu vybíralo? Proč o nákupu za 300 milionů rozhoduje právě vláda v demisi?

Kohoutová: Nákup budovy pro GŘ ÚP za 300 milionů je velmi podezřelý
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

V současné době sídlí generální ředitelství Úřadu práce v budově na Karlově náměstí, kde je zároveň Správa služeb zaměstnanosti. Namísto plýtvání by bylo dobré celou Správu služeb zaměstnanosti zrušit a generálnímu ředitelství nechat budovu na Karlově náměstí. Vyjde to levněji, ušetří se jeden náměstek a vše bude koordinováno ne dvojcestně, ale jednou, a to správně přes – generální ředitelství Úřadu práce.

Namísto toho prezidentská vláda přijala rozhodnutí, které považuji za zcela neadekvátní a jsem přesvědčena, že pokud hledá vhodnou budovu, nejprve měla pro vládu novou připravit patřičné návrhy, a nikoliv rozhodovat sama. V této situaci to považuji za velmi podezřelý krok.

Pokud by představitel Ministerstva práce a sociálních věcí v demisi chtěl něco podobného připravit, měl to učinit jako návrh pro nového ministra. Možné jsou celkem tři varianty, rozumné jen dvě – buď sáhnout do úsporných opatření na ministerstvu, tedy zrušit Správu služeb zaměstnanosti, anebo se zajímat o budovy ve vlastnictví státu. Nákup nové budovy měl přijít až v poslední řadě.

Lenka Kohoutová
expertka ODS na sociální oblast 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.