Kohoutová (ODS): Lékařská posudková služba

14.10.2013 17:05

Základním kamenem péče o zdravotně postižené spoluobčany je systém posuzování invalidity a závislosti.

Kohoutová (ODS): Lékařská posudková služba
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

Uznáváme nastalá pochybení v novém systému, který přijal mezinárodní klasifikaci jako systém pro posuzování, avšak byl ministerskou vyhláškou smeten a tento systém dlouhodobě vykazuje známky jisté nespravedlnosti a absurdit. Zajistíme jednoznačné přihlášení se k mezinárodní klasifikaci ICF ( vydalo WHO ), které nastaví spravedlivá a jednoznačná pravidla posuzování i případných odvolání. Toto posuzování funguje i v jiných zemích, může takto fungovat i u nás. Nejde nám o snižování důstojnosti lidí se zdravotním postižením, ale o jejich plnohodnotný život.

Budeme prosazovat lidský přístup, odbornost a vyšší efektivitu posudkové služby. Vytvoříme páteřní sít posudkových lékařů a posílíme je o aprobované lékaře z běžné praxe. Posudek odborného lékaře bude muset posudkový lékař vzít jednoznačně za výchozí při posuzování invalidity a závislosti.

Zkrátíme lhůty pro posuzování zdravotního postižení a závislosti. Zabráníme šikanování osob se zdravotním postižením posudkovými lékaři. Nemůže-li žadatel navštívit posudkového lékaře, má být jeho postižení posouzeno v jeho přirozeném prostředí.

Posuzování závislosti má provádět tým posudkový lékař a sociální pracovník, který pracuje na jednom pracovišti. ( nemáme nadále tyto týmy dělit na úřad práce a ČSSZ ).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lenka Kohoutová - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině