Konečná (KSČM): Až potkám Olivera Stonea

28.06.2013 15:30

Už brzy to vypukne. A já se těším, že se mi snad tentokrát podaří urvat si trochu času na karlovarský filmový festival. Jedním z jeho hlavních taháků má být letos režisér Oliver Stone. Veterán války ve Vietnamu, který natočil protiválečnou Četu, levicový bouřlivák, z jehož sociálně kritické dílny pochází například film Wall Street, jenž obnažuje chod Olympu kapitalismu. Chci ho potkat.

Konečná (KSČM): Až potkám Olivera Stonea
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Protože si ale nejsem úplně jistá, že ho poznám, dal mi kamarád cennou radu – bude to zřejmě jediný festivalový šedesátník s podobiznou zesnulého venezuelského prezidenta Huga Cháveze na tričku.

Už vidím, jak se tlačím zástupem zájemců o jeho podpis, abych si utrhla alespoň minutku mistrova času. Ráda bych mu totiž dala námět na film. Bylo by to o jedné takové malé zemi ve střední Evropě, plné neuvěřitelných paradoxů a absurdit.
 
Nějakou představu už mám. Klapka 1: Lidem velmi hýbe žlučí míra korupce. A díky tomu u voleb boduje strana, jejíž program je plný antikorupčních slibů. Brzy se však sama stane symbolem korupce. Klapka 43: Většinu národa štve neustálé zdražování, zatímco bohatí stále bohatnou, ale také třeba velká miliardová krádež nazvaná církevní restituce. V prezidentských volbách přitom velmi často titíž lidé volí předsedu strany, která je hlavním představitelem zbídačování. Klapka 220: Údajná milenka premiéra má - zdá se - větší vliv, na premiérovy podřízené než on sám. Kromě řady politiků a kmotrů to umí i s pány z vojenské rozvědky...
 
Čím dál více nad tím uvažuji, do Varů - pokud mi to čas dovolí - pojedu spíše jen za hotovými filmy. Oliver Stone, jestli se nepletu, horory ani sci-fi netočí...

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.