Konečná: Předčasné volby jako demokratická nutnost. Volba KSČM jako logický krok

21.08.2013 15:40

Brzy nás čekají předčasné parlamentní volby. Nebylo už jiné cesty.

Konečná: Předčasné volby jako demokratická nutnost. Volba KSČM jako logický krok
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Konečná

Sněmovna, tedy místo, kde se schvalují zákony, které ovlivňují náš každodenní život, se stalo díky pravicové vládní koalici synonymem korupce. Synonymem naprostého odtržení od života většiny národa. A to zároveň s arogantním prosazováním asociálních >>reforem<<.

Předčasné volby jsou v této souvislosti nezpochybnitelným svátkem demokracie. Protože co jiného je demokracie než naslouchání vůli drtivé většiny. A předčasné volby si přeje 70 až 80 procent lidí. Kdo jejich vůli odmítá respektovat, jsme mohli v den schvalování rozpuštění Sněmovny. Zatímco poslanci KSČM ji jednoznačně podpořili, rozpolcená pravice hledala do posledních chvíle cestu, jak přání občanů obejít.

Naše země potřebuje stabilní vládu, která se pustí do razantní ekonomických a hospodářských opatření, jež zvýší zaměstnanost a znovu nastartuje ekonomický růst. Vládu, od níž mohou lidé očekávat, že je nebude sdírat z kůže, ale naopak vytvoří hráz, která minimalizuje drastické dopady hospodářské krize.

Přes veškerou mediální bariéru a protilevicovou masáž bylo v minulých letech více než zřejmé, že jedinou parlamentní silou, která je toho příslibem, je KSČM.

Námi prosazené zákony, či ty, které vládní koalice zablokovala, vždy usilovaly o důstojnější život neprivilegovaných či seniorů, hledaly cesty, jak zabránit zvyšování nezaměstnanosti, chránit práva zaměstnanců, ale také, jak zajistit pracovní místa pro absolventy škol a mladé lidi vůbec. KSČM je také za řadou návrhů na zlepšení životního prostředí.

Jakmile pravice přišla s ekonomickými kroky, které měly za důsledek zdražování, KSČM napnula všechny síly ve snaze zabránit tomu. To platí i v případě zpoplatňování zdravotní péče, či její zvýhodňování pro bohaté. Návrhy, které měly šanci okleštit korupci, našly u komunistických poslanců vždy oporu. Totéž se týká i zvyšující se kriminality, s níž má stále více finančně omezovaná policie problém se vypořádat se, ale také potírání lichvy, omezení moc exekutorů…

Volba KSČM je více než kdy jindy volba nejen srdcem, ale také volba rozumem.

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce