Kotzian (ODS): Další dva úseky Velkého městského okruhu Brno směřují k realizaci

15.01.2014 11:29

Radní města Brna dnes přijali usnesení, kterým doporučili Zastupitelstvu města Brna schválit smlouvy o spolupráci s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR za účelem přípravy a realizace veřejně prospěšných staveb „Silnice I/42 Brno, VMO Tomkovo náměstí“ a „Silnice I/42 Brno, VMO Rokytova“. Smlouvu obdobného znění uzavřelo město Brno s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR také pro úsek VMO Žabovřeská I v prosinci roku 2012.

Kotzian (ODS): Další dva úseky Velkého městského okruhu Brno směřují k realizaci
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Obě stavby jsou součástí Velkého městského okruhu Brno a zajistí jeho plynulé propojení od vyústění Husovického tunelu přes Tomkovo náměstí a řeku Svitavu s mimoúrovňovým křížením v prostoru ulice Karlova a Maloměřického nádraží (viz přiložená vizualizace).

„Dohoda s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR na realizaci úseků Velkého městského okruhu Tomkovo náměstí a Rokytova je důležitým milníkem v jejich přípravě, která byla zahájena již před patnácti lety. Tyto dvě stavby ulehčí dopravě v Brně a ušetří řidičům desítky minut při průjezdu městem,“ řekl 1. náměstek primátora Robert Kotzian.

Dnes Radou města Brna schválené smlouvy o spolupráci upravují vzájemné vztahy hlavního investora stavby - Ředitelství silnic a dálnic ČR - a statutárního města Brna. Město se zavazuje poskytnout za účelem přípravy a realizace stavby VMO Tomkovo náměstí částku 188,7 mil. Kč a na stavbu VMO Rokytova částku 91,7 mil. Kč.

Celkové náklady stavby (vč. příspěvku města Brna) VMO Tomkovo náměstí dosahují výše 1 268 mil. Kč a stavby VMO Rokytova 1 541 mil. Kč.

Obě stavby mají platné územní rozhodnutí.

Důležitou součástí smluv o spolupráci je dohoda Ředitelství silnic a dálnic ČR a města Brna na zahájení výkupů nemovitostí dotčených realizací staveb v nezbytném rozsahu v roce 2014.

Robert Kotzian
1. náměstek primátora města Brna

Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D.

  • BPP
  • Předseda hnutí Brno+
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Robert Kotzian - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…