Kotzian (ODS): Příprava rekonstrukce ulice Milady Horákové pokračuje

26.09.2013 6:42

Rekonstrukce ulice Milady Horákové je dlouhodobě plánovanou investiční akcí města Brna, jejímž cílem je komplexní oprava této ulice zahrnující rekonstrukci kanalizace a vodovodu, rekonstrukci tramvajové trati a obnovu povrchu komunikace.

Kotzian (ODS): Příprava rekonstrukce ulice Milady Horákové pokračuje
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Příprava stavby se zdržela přezkumem úkonů zadavatele Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže. Úřad správní řízení na začátku září 2013 zastavil a proces výběru zhotovitele stavby tedy může pokračovat. Pokud již nedojde k dalšímu zdržení, stavba by měla být zahájena v březnu 2014 a ukončena po 18 měsících v září 2015. Předpokládané investiční náklady stavby činí 284 mil. Kč.

Další na řadě v plánovaných rekonstrukcích budou ulice Minská a Horova. Naším cílem je vybrat zhotovitele stavby do září 2014. Proto by jako první krok mělo Zastupitelstvo města Brna v listopadu 2013 projednat předběžné oznámení veřejné zakázky v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách.

„Intenzivní využívání způsobuje stále se zhoršující technický stav některých dopravních tepen na území našeho města. Město v rámci svých rozpočtových možností usiluje o postupnou rekonstrukci těchto velkých ulic. Minulý rok jsme dokončili komplexní opravu ulice Pionýrské, příští rok zahájíme rekonstrukci ulice Milady Horákové, následovat budou ulice Minská a Horova. Současně dopravu ve městě zlepšuje dostavba dalších částí velkého městského okruhu. Minulý rok byl zprovozněn Královopolský tunel a intenzivně pracujeme na přípravě zkapacitnění silnice Žabovřeská. Zde stavba začne do tří let,“ řekl 1. náměstek primátora Robert Kotzian.

Robert Kotzian
1. náměstek primátora města Brna

Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D.

  • BPP
  • Předseda hnutí Brno+
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …