Kozumplíková (ODS): Předsedkyní strany by měla být Miroslava Němcová

20.11.2013 9:24

Není tomu tak dávno, kdy jsme viděli u silnic a dálnic kolem Prahy veliké billboardy s tváří ženy a textem Premiérka pro rozbouřenou dobu. Čas utíká, na billboardy prší a když zafouká vítr, otrhají se a zmizí.

Kozumplíková (ODS): Předsedkyní strany by měla být Miroslava Němcová
Foto: red
Popisek: Logo ODS

Ale na těch billboardech bylo cosi napsáno. Nebyla to jen nahodilá slova. Byla to slova, která říkala, že Občanská demokratická strana  má mezi sebou svého člena, člověka, ženu, které dala důvěru, protože ji považuje za schopnou vést lodičku naší země i v rozbouřené době. Miroslavu Němcovou takto ohodnotila nejen mediální agentura, která asi vymyslela heslo, nejen členové Výkonné rady, kteří ji navrhli  a schválili, ale ohodnotila ji tak převážná většina členů této strany. Strany, která je nyní fackována ze všech stran a postupně zapomínána.

Zapomínána? Proč asi? Tato strana si po prohraných volbách na konci října  dovolila ten luxus a svolává svůj nejvyšší orgán, kongres, někdy ke konci ledna. Za tři měsíce! Namísto toho, aby velmi rychle dala veřejnosti najevo, že nikam nezmizela, že existuje,  že existují její představitelé, si dává na čas a vyčkává. Za slovem vyčkávání si můžeme představit leccos, třeba to, že probíhají různé schůzky, jednání, dohovory, ale také že probíhají sněmy místní, oblastní, regionální, že se počítají předběžné hlasy a že teprve z těchto sněmů je možno vygenerovat toho pravého vůdce.

A tady  bych se chtěla pozastavit: vůdce se negeneruje, vůdce prostě je nebo není. Slyším různá jména, i jména lidí, kteří nejsou neschopní. Ale nikdo neřekl, že by v této složité době chtěl skupině lidí, která si říká ODS, dát nový impuls, novou víru. Až na jednoho, vlastně  až na jednu: ano, je jí Miroslava Němcová. A pokud jsme jí dali důvěru být premiérkou pro rozbouřenou dobu, neměla by být i předsedkyní v rozbouřené době? Jistěže ano! Měla by jí být zcela jistě! S týmem místopředsedů, kteří jí budou krýt záda, nebudou jí „mydlit schody“, a kteří budou mít společný cíl: Občanskou demokratickou stranu dostat ze současného těžké situace do podoby, jakou právě Miroslava Němcová zná velmi dobře. A proto zcela jistě najde způsob, jak postupovat. Protože je to člověk, který za zájmem své domovské strany vidí hlavně zájem naší země. Takových nemáme mnoho.

A dobrý tým místopředsedů?  Ten si dovedu představit: kvalitní, výkonný první místopředseda a další dva. Dva pořádní starostové z menších měst. Proč z menších měst ? Aby si  delegáti regionálních sněmů a kongresu trochu lépe dovedli představit, o čem je ta obyčejná, přízemní, komunální politika, politika, která lidi, občany, naše voliče, zajímá.

Toto velmi jednoduché schéma by mohlo ODS začít vytahovat ze složité situace, kterou ještě nezažila a proto ji nezná. Ze situace, kdy prohrála volby a musí začít znovu. Ale začínat znovu, to neznamená začínat s lidmi, od kterých nevíte, co očekávat. Musíte začínat s lidmi, od kterých víte, jaký mají charakter, jaké mají názory, vzorce chování a jednání. To vše u Miroslavy Němcové známe.

A pak je tu ještě jeden důvod. Ronald Reagan kdysi řekl: Nemusejí nás milovat, ale měli by si nás vážit. A proto, aby si občané naší země neřekli, že my, členové ODS, jsme větrná korouhvička, která vytahuje nové tváře jako králíky z klobouku,  jsme strana nedůvěryhodná, která má lidi pouze na jedno použití. Aby si nás alespoň trochu vážili, měli bychom si zachovat tvář:  Tou tváří i osobností je Premiérka pro rozbouřenou dobu. My jsme si ji vybrali,  my jsme jí dali důvěru. Ona ji nezklamala. Ona za nás odnesla všechny naše prohřešky za poslední dobu. Je na nás, abychom neztratili tvář. Proto neznám pro Kongres ODS 2014 jiného kandidáta na předsedu Občanské demokratické strany!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pravybreh.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…