Křivánková (KSČM): Dejme dětem pozitivní vzory

28.08.2013 20:50

Práce s mladými lidmi byla nejdříve mým koníčkem a později se stala i povoláním. V poslední době se však často setkávám s negativní reakcí spoluobčanů na projevy dnešní mládeže a s poměrně velkou kritikou mladé generace.

Křivánková (KSČM): Dejme dětem pozitivní vzory
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Odsuzujeme na mladých lidech snad všechno – od oblečení, přes jejich postoje až k pohodlnosti a nezodpovědnosti. Všechny tyto pocity podle mě pramení z povrchního posuzovaní naší dorůstající generace. Musíme si uvědomit, že mladí lidé vyrůstají ve velmi složité době. Není jednoduché se vyrovnat se změnami, jež přináší dospívání a současně reagovat na složitou situaci v rodinách, v ekonomice, ve společnosti nebo na naší politické scéně.

Média jsou plná bulvárních zpráv a novináři se v touze po senzaci neštítí neobvyklých praktik ani vulgárních výrazů. Z televize na nás útočí individua, jejichž jediným úkolem je vzbuzovat hrůzu a politická scéna se pozvolna mísí s kriminálními živly.

V této situaci nemůžeme chtít po mladých lidech, aby byli vstřícní, tolerantní a uctiví. Reagují na naše rady někdy podrážděně, jindy nedůvěřivě a neustále od nás očekávají nějakou kličku nebo nečistý úmysl. Ve skutečnosti jsou však citliví, snaživí, vnímaví a vyjadřují svou nespokojenost s námi dospělými.

Dejme našim dětem pozitivní vzory, věnujme jim více volného času, přesvědčme je, že si zasloužíme jejich důvěru a budeme překvapeni, jaká naše mládež je. Nemáme zlé a nevychované děti, jen zapomínáme, že mladí touží po hezké budoucnosti, chtějí se radovat ze života a věřit svým blízkým.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.