Kuba (ODS): Oranžový Senát potopil prorůstová opatření a snížení administrativy podnikatelů

10.10.2013 19:31

Na návrh ČSSD byly dnes z návrhu novely daňových zákonů vyřazeny zrychlené jednoroční odpisy firemních investic, spadajících do první a druhé odpisové skupiny. Tento návrh ODS by se stal účinným prorůstovým opatřením. Firemní investice tvoří čtvrtinu tvorby hrubého domácího produktu. ČSSD tak znovu prokázala, že jí jde v prvé řadě o co nejvyšší zdanění podnikatelů, aby si zajistila co největší zdroje pro přerozdělování, tedy uplácení voličů.

Kuba (ODS): Oranžový Senát potopil prorůstová opatření a snížení administrativy podnikatelů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Kuba

ODS dnes v Senátu předložila návrh na zavedení limitu ve výši 700 tisíc korun pro ručení za daň u tzv. nespolehlivého plátce. Dnešní stav zbytečně nutí firmy prověřovat při každém nákupu, byť v hodnotě několika stovek či tisíc, spolehlivost svého obchodního partnera. Takto by se to týkalo jen faktur nad 700 tisíc korun. ODS chtěla tímto návrhem dosáhnout podstatného snížení administrativy firem, zejména živnostníků a malých podnikatelů. Daňové úniky totiž nejsou realizovány v rámci běžného obchodního styku řádných podnikatelů. Pro tento návrh dnes hlasovali zejména senátoři za ODS. ODS tak opět potvrdila, že je jedinou stranou, která podporuje snížení administrativy podnikatelů.

Martin Kuba
úřadující předseda ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

8:19 Hejtman Kuba: Letiště se nám v loňském roce podařilo rozhýbat a rozlétat

Cestovní kancelář Čedok přidává na zimní sezonu první destinaci z Českých Budějovic. Z jihočeského l…