Kubec (PSZ): Proč jdou sportovci s Hlavu vzhůru!

22.09.2013 7:34

V uplynulých dnech jsme zaznamenali řadu diskusí na téma účasti hnutí Pro sport a zdraví ve volebním bloku Hlavu vzhůru!. Jako člen grémia konstatuji, že jsme se tak rozhodli zcela svobodně a na základě pečlivého zvážení všech alternativ. Řešili jsme varianty, vůbec nekandidovat, či se voleb účastnit samostatně se všemi riziky, které z takového kroku vyplývají. Též jsme vedli jednání s některými jinými politickými subjekty.

Kubec (PSZ): Proč jdou sportovci s Hlavu vzhůru!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková v televizním studiu

Nabídka volebního bloku HLAVU VZHŮRU byla ale tak korektní a jasná, že jsme se rozhodli s dalšími politickými subjekty v jednání o spolupráci již nepokračovat.

Zejména jsme ocenili, že volební blok HLAVU VZHŮRU spojuje samostatné politické subjekty při plném zachování jejich identity. Všechna jednání probíhala ve velmi korektní a vstřícné atmosféře s tím, že představitelé volebního bloku HLAVU VZHŮRU chápou a rozumí našim prioritám a jsou připraveni je v podstatné míře akceptovat ve volebním a poltickém programu.

Přesvědčili jsme se, že sport, naše významné téma, je pro celý blok HLAVU VZHŮRU důležitým tématem, že v prostředí bloku není sport vnímán povrchně jen optikou reprezentace, ale jako široké společenské téma včetně akceptování programové priority hnutí Pro sport a zdraví – zavedení přímého a transparentního financování, sportovních klubů - subjektů, které sport realizují, přímo státem.

I na základě této programové shody, byla nabídka na umístění našich členů z řad sportovců na společné kandidátce velmi velkorysá.

Přesvědčili jsme se také, že sestavování kandidátek i příprava volební kampaně probíhá na vysoce profesionální úrovni, což nás utvrdilo v přesvědčení, že máme šanci společně uspět.

Zdeněk Kubec, člen Grémia
Pro sport a zdraví

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace