MD: Obchvat Třince dostane od vlády zelenou

22.09.2013 15:14

Odstranění jednoho z nejpalčivějších dopravních problémů v Moravskoslezském kraji bude na svém nejbližším zasedání schvalovat česká vláda. Ministerstvo dopravy dokončilo přípravu obchvatu Třince, chystá veřejnou zakázku na zhotovitele a vládě předloží její odůvodnění. V meziresortním řízení nezazněla proti návrhu žádná připomínka.

MD: Obchvat Třince dostane od vlády zelenou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr dopravy Zdeněk Žák.

„Po schválení vládou 25. září budou ze strany investora, Ředitelství silnic a dálnic, zahájena výběrová řízení. Předpokládám, že samotná stavba začne v průběhu 2. čtvrtletí roku 2014 a bude trvat 36 měsíců. Obchvat zlepší plynulost a bezpečnost místní dopravy, sníží hlukové a emisní zátěže v obytné zástavbě. Změní podmínky pro tranzitní dopravu,“ uvedl ministr dopravy Zdeněk Žák. Například jen Třinecké železárny expedují z regionu ročně desetitisíce kamionů.

Silnice I/11 mezi Ostravskou aglomerací a česko-slovenskou hranicí patří mezi nejzatíženější úseky silniční sítě na území Moravskoslezského kraje. V minulém období byl tento tah modernizován zejména od slovenské hranice přes Jablunkov až po město Třinec. Samotný průtah aglomerací Třince však dosud zůstává problematický s častými dopravními zácpami.

Ministr dopravy Zdeněk Žák považuje rozvoj moravskoslezské dopravní infrastruktury za jeden z klíčových prvků, které mají pomoci kraji udržet stávající investory a získat nové. Chce, aby ŘSD a ministerstvo dopravy pokračovala v přípravách a realizaci dalších staveb, které nabídnou oblasti sužované nezaměstnaností pracovní místa a zároveň ji podnikatelsky zatraktivní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

8:05 Ministr Síkela: MPO posílí inovace, v nové výzvě je připravena miliarda korun

Ministerstvo průmyslu a obchodu vyhlásilo II. výzvu aktivity Inovace Operačního programu Technologie…