MŽP: Ministr Podivínský definitivně nepovolil delfíní show v Praze

16.12.2013 19:39

Rozkladová komise Ministerstva životního prostředí po prostudování všech podkladů doporučila ministru životního prostředí Tomáši Janu Podivínskému, aby zamítl rozklad, který podala společnost Československé cirkusy a varieté, a.s. proti rozhodnutí MŽP.

MŽP: Ministr Podivínský definitivně nepovolil delfíní show v Praze
Foto: Česká televize
Popisek: Tomáš Podivínský

To zamítlo žádost o vydání dovozního povolení z Ukrajiny do České republiky pro tři delfíny skákavé. Ministr svým podpisem potvrdil zamítavé stanovisko k žádosti.

Vědecký orgán, kterým je v ČR pro tuto oblast Agentura ochrany přírody a krajiny, podal k žádosti negativní stanovisko, neboť ze strany vědeckého orgánu CITES Ukrajiny nebylo jednoznačně a nezpochybnitelně doloženo, že vývoz delfínů z Ukrajiny do České republiky nebude mít škodlivý účinek na stav delfínů. Zároveň nebylo doloženo, že by se vývoz uskutečnil kvůli vědeckým účelům, nikoli komerčním.

Rozhodnutí ministra je konečné a nelze se vůči němu odvolat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky