MŽP: Ministr Tomáš Jan Podivínský se zúčastnil zahájení Země živitelky

31.08.2013 21:50

V rámci výstavy se ministr Tomáš Jan Podivínský setkal se zástupci Českého svazu včelařů u jejich stánku.

MŽP: Ministr Tomáš Jan Podivínský se zúčastnil zahájení Země živitelky
Foto: Česká televize
Popisek: Tomáš Podivínský

"Při propagaci resortního programu Nová zelená úsporám 2013 vždy vyzdvihuji jeho přínos české, lokální ekonomice. Stejné je to v zemědělství. Pokud budeme kupovat české potraviny, jejichž kvalita často výrazně převyšuje tu zahraniční, podpoříme mimo jiné i české producenty těchto výrobků. Jsem rád, že jsem se mohl zúčastnit zahájení letošní Země živitelky, kterou považuji za tradiční a důležitou akci," říká ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský.

V rámci výstavy se ministr Tomáš Jan Podivínský setkal se zástupci Českého svazu včelařů u jejich stánku. Během jednání s předsedou Václavem Švamberkem a tajemníkem Petrem Krejčím připomněl ministr Tomáš Jan Podivínský otázky výzkumu ve včelařství a také nedávné nařízení vlády, na základě kterého jsou včelařům vypláceny dotace na obnovu včelstev, technická zařízení včelařů (nádoby na med, zařízení pro získávání vosku, pomůcky k diagnostice nemocí včel). Cílem nařízení je zlepšit zdravotní stav včel (dotace na medikamenty) a zajistit dostatečný počet stavu včelstev pro opylování zemědělských kultur a planě rostoucích rostlin v celkovém ekosystému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.