MZV: Do Ostravy se letos sjíždějí ředitelé zahraničních Českých center

01.09.2013 11:30

Ve dnech 2. a 3. září 2013 se v Ostravě uskuteční setkání ředitelů Českých center. Vrcholoví manažeři, kteří působí ve dvaadvadvaceti evropských a mimoevropských městech stráví zde stráví plné dva dny.

MZV: Do Ostravy se letos sjíždějí ředitelé zahraničních Českých center
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Česká centra jsou agenturou Ministerstva zahraničních věcí pro propagaci české kultury v zahraničí.  Jejich hlavním posláním  je šíření dobrého jména České republiky v zahraničí. V rámci dvoudenní návštěvy Ostravy se setkají se zástupci Moravskoslezského kraje,   Magistrátu města Ostrava a dalšími významnými osobnostmi. Skutečnost, že se  setkání  letos uskuteční právě v Ostravě  představuje i mimořádnou příležitost představit město s možností prohlubování kontaktů pro další zahraniční spolupráci.

ČESKÁ CENTRA

Česká centra jsou agenturou Ministerstva zahraničních věcí ČR specializovanou na celkovou propagaci ĆR v zahraničí. Síť zahraničních zastoupení Českých center je  aktivním nástrojem zahraniční politiky České republiky v oblasti veřejné diplomacie. Česká centra propojují prezentaci v oblasti kultury, podpory vnějších ekonomických vztahů a cestovního ruchu. Zajišťují informační servis o ČR. Síť Českých center je tvořena dvaadvaceti zahraničními pobočkami. Generální ředitelkou je Vilma Anýžová. Jednotliví ředitelé působí v následujících zemích: Monika Štěpánová (Berlín a Düesseldorf),  Lenka Zogatová (Bratislava), Kristina Prunerová (Brusel), Michal Černý (Budapešť), René Kubášek (Bukurešť), Zuzana Jürgens (Mnichov), Hana Schenk (Haag), Dagmar Ostřanská (Kyjev),  Tereza Porybná (Londýn), Věra Zátopková (Madrid),  Radka Neumannová (Milán), Kateřina Bělská (České centrum Moskva), Jiří Podhola (Český dům Moskva), Pavla Niklová (New  York), Jolana Součková (produkční Českého centra Praha), Michael W. Pospíšil (Paříž), Kateřina Churtajeva (Sofie), Alena Schagen (Stockholm), Michaela Lee (Soul), Lukáš Přibyl  (Tel Aviv), Eva Takamine (Tokio), Petr Janyška (Varšava), Martin Krafl (Vídeň).

OSTRAVSKÉ SETKÁNÍ

Setkání ředitelů začíná v pondělí  2. 9. 2013 obědem se zástupci města a kraje.  Poté se otevírá pracovní seminář. V úterý 3. 9. 2013 ředitelé odjíždějí do Prahy, kde bude zasedání, v celkové délce trvání sedm dní, pokračovat. Vedle navazování regionálních kontaktů je  prioritou setkání vzájemná výměna zkušeností, koordinování reakcí na  problémy  v oboru a jednotným vystupováním navazování konkrétní spolupráce při projektech.

REGIONÁLNÍSPOLUPRÁCE

Česká centra plánují zaměřit se na regionální prezentace. Letošní meeting v Ostravě by měl  přispět ke spolupráci s moravskoslezskou metropolí. Ostrava má v zahraničí rozhodně čím zaujmout, plánovaná jednání by měla otevřít nové příležitosti pro zahraniční prezentaci.

Jen za loňský rok Česká centra organizovala, nebo se podílela na realizaci více než 2 500 akcí, které zhlédly bezmála 3 200 000 lidí ve světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo zahraničních věcí

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …