Mach (Svobodní): Vláda úřady rušit nebude. Zavádí čtyři nové

26.01.2014 7:28

Když máme hluboký deficit v hospodaření státu, zdálo by se rozumné rušit přebytečné úřady. Byrokracie máme až dost. Nastupující vláda ale takto nepostupuje. Naopak zavádí čtyři úřady nové a provoz těch stávajících zdraží o miliardy.

Mach (Svobodní): Vláda úřady rušit nebude. Zavádí čtyři nové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Petr Mach

Nejprve koaliční partneři ANO, ČSSD a KDU-ČSL schválili koaliční smlouvu a v ní se shodli na zřízení dvou zcela nových úřadů. Má vzniknout nový „dozorový orgán pro zdravotní pojištění“, který bude mít za úkol přerozdělování zdravotního pojištění vybraného od lidí mezi jednotlivé zdravotní pojišťovny, a má být zřízen nový „Regulační úřad železniční dopravy“.

Pak při rozdělování ministerských postů vytvořili zcela nový ministerský post pro lidoveckého předsedu Bělobrádka – bude existovat nový ministr bez portfeje pro vědu a výzkum a jeho úřad.

Pak podpořili ve sněmovně v prvním čtení tzv. služební zákon a v něm vytvoření „Generálního ředitelství státní správy“, nové mocné instituce 20 lidí s průměrným platem 50 tisíc korun.

Celkově mají díky služebnímu zákonu narůst náklady na státní správu o osm miliard ročně.

Takže o rušení úřadů a o úsporách si můžeme nechat jen zdát. Dlouhý seznam úřadů na zrušení, který mají Svobodní, se tak jen rozšíří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Svobodni.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…