Malínský (ČSSD): Záchrana Čapkovy vily dovršena?

24.09.2013 17:48

Podle čerstvé zprávy zastupitelstvo desáté pražské městské části rozhodlo včera 23. září o koupi vily, respektive části dvojvily, Karla Čapka. O závažnosti záchrany tohoto faktického muzea velkého českého a československého spisovatele, místa, kde nejvíce tvořil, genia loci, symbolizovaného pátečníky, jsem psal před časem v blogu Dvojvila bratří Čapků: postátnit či ne?

Malínský (ČSSD): Záchrana Čapkovy vily dovršena?
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Ještě více potěší fakt, že se jednalo o rozhodnutí „napříč“: pro bylo 31 zastupitelů, jeden nehlasoval, tj. opticky vyjádřeno pro hlasovalo 97% přítomných zastupitelů. Nebylo to snadné usnesení: 44 mil. Kč je podstatným zásahem do rozpočtu této pražské radnice.

Je nepochopitelné, že ministerstvo kultury na tuto transakci nebylo s to využít pro koupi vily rezervy své rozpočtové kapitoly.  Na druhé straně je však nutné kvitovat, že ministr Balvín našel odvahu i čas, aby se zúčastnil jednání zastupitelstva a přislíbil alespoň pomoc státu při předpokládaných pracích na tvorbě i instalaci expozice, která tu bude nepochybně zřízena.

Věcnost a úcta k odkazu tohoto velkého českého demokrata protentokrát zvítězily. To je důvod k radosti pro nás všechny.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky