Mana (ČSSD): Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr

10.08.2013 20:15

Drzost poslanců Kalouska, Stanjury a Laudáta překonává všechny představitelné meze. Čtvrteční jednání Poslanecké sněmovny to opět potvrdilo.

Mana (ČSSD): Drzé čelo je lepší než poplužní dvůr
Foto: red
Popisek: Vladimír Mana

Tato stará česká pravda se dnes opět naplno projevila při rozpravě Poslanecké sněmovny před hlasováním o důvěře vlády Jiřího Rusnoka. Poslanci Kalousek, Laudát, Stanjura a další mravokárci z řad bývalé vládní koalice se předháněli v rádoby státnických projevech, ve kterých nešetřili oblíbenými hrozbami konce demokracie a návratu "zlých komunistů", používajíce přitom paralely na nejrůznější historické události v bývalém Československu i v jiných zemích předválečné Evropy.

Jejich plamenná vystoupení měla jednu vadu. Byla prezentována lidmi, kteří v posledních třech letech nerespektovali základní ústavní články a ústavní zvyklosti České republiky a kteří svým chováním v Poslanecké sněmovně i v exekutivních funkcích ministrů způsobili nejhorší úpadek české politické kultury od roku 1990. Žádná jiná vláda od roku 1990 si nedovolila tak bezostyšně pohrdat nejenom Poslaneckou sněmovnou, ale především celou českou veřejností. Byla to přece vláda Petra Nečase, ve které seděli ministři Kalousek a Stanjura a kterou podporovali poslanci typu pana Laudáta, která otevřela pandořinu skřinku nerespektování Ústavy v těch nejzásadnějších principech a která zcela bezostyšně zneužívala zpravodajské a mocenské služby k likvidaci svých politických konkurentů!

 Drzé čelo je možná lepší než poplužní dvůr. Drzost některých poslanců, kteří ještě nedávno systematicky poškozovali občany České republiky svými aktivitami ve funkcích ministrů, je však nemravná a měla by být "po zásluze odměněna". Trochu se však obávám, že právě tento typ drzosti bude z různých důvodů nadále součástí české politiky a pánové Kalousek, Stanjura i Laudát se budou nadále vysmívat nejenom členům a členkám Poslanecké sněmovny, ale všem občanům České republiky. A my všichni je za to budeme ještě královsky platit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Mana - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

18:09 Havlíček (ANO): Působíte směšně. Zcela jasně se o kvóty jedná. Cituju z migračního paktu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.