Mareček (ČSSD): Jaké je naše soužití s cizinci?

02.10.2013 13:25

Praha 13 patří k městským částem s nejvyšším podílem cizinců v rámci obyvatelstva a tento podíl bude pravděpodobně i v budoucnu dále stoupat.

Mareček (ČSSD): Jaké je naše soužití s cizinci?
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 13

Proto jsme jednotlivým klubům v zastupitelstvu městské části položili následující otázky: Považujete soužití Čechů a cizinců za dobré? Myslíte si, že je třeba pomáhat cizincům při integraci do společnosti nebo podnikat nějaká další opatření pro sblížení zmíněných skupin obyvatelstva?

V každém soužití většího množství různorodých lidí přirozeně dochází k nesouladům a nejinak je tomu i zde. Praha 13 byla dříve charakteristická vyšším počtem obyvatel romského původu. Nyní jsou to cizinci ze všech koutů světa. Otázka integrace cizinců pro nás není novinkou. Protože zde žije zhruba 15 % obyvatel ze zahraničí a číslo se dlouhodobě zvyšuje, vytvořili jsme na radnici podmínky pro realizaci projektu Integrace cizinců v MČ Praha 13, který funguje již 4. rokem.

Řadíme se tak mezi několik málo městských částí, které téma řeší. Radnice též umožnila působení pobočky Integračního centra Praha o.p.s. Integraci cizinců napomáhá i to, že městská část je dobře dopravně dostupná, v Praze je nízká nezaměstnanost, kvalita života je vysoká a školy mají dlouhodobé zkušenosti se začleňováním dětí z jiných zemí. Jak napomáhat společnému soužití se stále učíme, ale můžeme již i předávat zkušenosti.

Za klub ČSSD Aleš Mareček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Aleš Mareček - profil

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích