Maršíček (KSČM): Bude mít policie pod novým ministrem lepší podmínky pro práci?

17.07.2013 21:48

Zdeněk Maršíček, stínový ministr vnitra KSČM, k působení čerstvě jmenovaného ministra vnitra Martina Peciny.

Maršíček (KSČM): Bude mít policie pod novým ministrem lepší podmínky pro práci?
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Stínový ministr KSČM pro resort vnitra Zdeněk Maršíček

Přečetl jsem si názor ve sdělovacích prostředcích, že ministr vnitra Pecina v době, kdy tuto funkci již dříve zastával, neřekl nic zásadního, či že by něco zvláštního dokázal. Pisatelka zpochybňuje jeho vyjádření, že chce přibírat policisty, ale neříká prý, kde na ně vezme peníze a jakým způsobem budou vybíráni. Měl by se prý spíše starat o ty policisty, kteří v resortu zbyli, aby mu neutekli i poslední odborníci a zkušení specialisté.

Ano, Pecina funkci ministra již zastával. Převzal ji po Ivanu Langerovi. Během krátkého času dokázal na ministerstvo vnitra prosadit odborníky, kteří se podíleli na stabilizaci bezpečnostních sborů, zejména Policie ČR. A to nebyl úkol v té době po reformách Ivana Langera jednoduchý. Dokázali to nakonec ocenit i příslušníci v přímém výkonu služby. Nelze opomenout ani jeho zásadové a nekompromisní vystupování proti krajní pravici, neonacistům a úspěchy, kterých zde bylo dosaženo. Samozřejmě, že během krátkého funkčního období, kdy v minulosti ve funkci působil, se nepodařilo vše splnit.

Chtěl bych připomenout, že existuje materiál „Strategické úkoly v oblasti vnitřní bezpečnosti státu“. Jsou zde úkoly, mimo jiné, v oblasti ekonomiky, nastavení strategického řízení v Policii ČR, přípravy legislativního prostředí pro efektivní práci policie, řízení lidských zdrojů a řada dalších. Při jejich plnění lze dosáhnout zlepšení podmínek pro výkon služby policistů, ale také zvýšení zájmu o tuto službu z řad civilistů. Věřím, že ministr vnitra Pecina i těmto úkolům bude věnovat pozornost a docílí se tím zlepšení podmínek pro práci policistů.                                                                

Zdeněk Maršíček, stínový ministr vnitra za KSČM

reklama

autor: kscm.cz

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…