Ministr Podivínský: Už teď je jasné, že peníze z OPŽP, které nevyčerpáme, jdou do miliard

30.09.2013 20:06

Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský odvolal náměstka pro evropské fondy Martina Frélicha.

Ministr Podivínský: Už teď je jasné, že peníze z OPŽP, které nevyčerpáme, jdou do miliard
Foto: Česká televize
Popisek: Tomáš Podivínský

Ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský dnes odvolal náměstka pro sekci fondů EU, ekonomiky a politiky životního prostředí Martina Frélicha. Důvodem je stav čerpání Operačního programu Životní prostředí a příprava programu na následující programové období 2014 - 2020.

"Po debatách na vládě a diskusích na Ministerstvu životního prostředí o stavu stávajícího programu a přípravách nového jsem se rozhodl učinit na sekci, která má evropské fondy na starosti, personální změny. Operační program Životní prostředí je druhý největší v České republice. Evropská unie nám nabídla přes 120 miliard korun na zlepšení kvality vod, ovzduší a dalších součástí prostředí, ve kterém žijeme. Špatné nastavení programu udělalo z OPŽP jeden z nejvíce byrokraticky náročných programů v České republice. Ne - li vůbec nejsložitější. V současné době spěje program do svého finále a už teď je jasné, že peníze, které nevyčerpáme, jdou do řádu miliard. Akcelerační opatření nastavená náměstkem Jakubem Kulíškem, který bohužel loni v létě tragicky zahynul, je potřeba zintenzivnit a zmírnit tak ztráty operačního programu. Chtěl bych panu Frélichovi poděkovat za práci, kterou na ministerstvu odvedl, a popřát mu hodně osobních i profesních úspěchů," říká ministr životního prostředí Tomáš Jan Podivínský. Vedením sekce evropských fondů byla pověřena ředitelka Státního fondu životního prostředí Radka Bučilová. 

reklama

autor: Ministerstvo životního prostředí

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…