Ministr Žák: Centrální registr vozidel bude provozován podstatně kvalitněji

02.12.2013 6:27

MD vypsalo otevřenou soutěž na provozovatele Centrálního registru vozidel.

Ministr Žák: Centrální registr vozidel bude provozován podstatně kvalitněji
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr dopravy Zdeněk Žák.

Ministerstvo dopravy vybere budoucího provozovatele Centrálního registru vozidel v otevřeném výběrovém řízení. Soutěž určí také provozovatele infrastruktury pro dopravně-správní agendy úřadu. Obě výběrová řízení vypsalo MD v pátek 29. listopadu.

„Kromě toho, že soutěž bude poprvé otevřená, přináší řadu novinek. Očekáváme, že Centrální registr vozidel bude provozován podstatně kvalitněji a s vyšším uživatelským komfortem. Budeme chtít, aby byl registr připraven pružně reagovat na požadavky, které administrativu zjednoduší,“ uvedl ministr dopravy Zdeněk Žák.

Odhadovaná cena za čtyřletý provoz registru vozidel je 122 milionů korun. Zakázka na infrastrukturu pro provoz dopravně-správních agend bude mít objem 163 milionů korun. Konečnou cenu ale může dále snížit vypsaná soutěž. Výsledky tendrů by měly být známy zhruba do třech měsíců. Smlouva se současným provozovatelem registru vozidel, firmou ICZ, vyprší na konci března.

Úkolem nového provozovatele bude vylepšit Centrální registr vozidel tak, aby umožnil rychle zohledňovat požadavky dopravně-správních úřadů a dalších uživatelů systému. Registr by také měl plně vyhovovat kritériím nového zákona o kybernetické bezpečnosti. Samotný systém i požadovaná infrastruktura zajistí možnost rozšiřovat v příštích letech elektronické služby úřadu. Od roku 2015 by například mělo být možné v jednom kroku provést registraci i odhlášení vozidla. Rozšířit by se měl také automatizovaný dohled nad STK.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.