Mirovský (SZ): Nový ministr životního prostředí je ve skutečnosti ministrem jádra

12.07.2013 18:05

Jinak totiž nelze vysvětlit to, že první kroky ve funkci vedou právě do jaderné elektrárny Temelín, kde při své návštěvě jasně odhalil, že pro Rusnokovu vládu bude dostavba Temelína prioritou.

Mirovský (SZ): Nový ministr životního prostředí je ve skutečnosti ministrem jádra
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Není překvapením, že nová vláda bude zřejmě pokračovat také ve svaté válce proti obnovitelným zdrojům energie, které se vinou laxnosti Fischerova kabinetu (současného ministra financí) a neukočírovanému financování do negativního světla, i když se v dlouhodobém kontextu jedná o jediné skutečně čisté a udržitelné zdroje energie.

Proto velmi doporučuji, aby si s panem premiérem a ministrem průmyslu a obchodu ujasnil, jakého resortu je on sám ministrem. Také mu nabízím školení s našimi energetickými experty, aby zjistil, že jaderná energetika je ve skutečnosti jen slepou a velmi drahou cestou v energetice, a že se rozhodně nejedná o základ energetické soběstačnosti, když Česká republika musí veškeré palivo dovážet. Jaderná energetika se neobejde bez státních garancí a dotací a ne jinak tomu bude v ČR, kde se chystá velký jaderný tunel na peněženky všech spotřebitelů. Stát nám totiž plánuje, že budeme doplácet drahou cenu produkce z jádra oproti aktuální tržní ceně elektřiny.                 

Pan ministr by měl také ihned po návštěvě Temelína navštívit Stráž pod Ralskem, aby viděl jak „čistý“ je celý cyklus jaderné energetiky. Celkové náklady na sanaci po těžbě uranu v této oblasti stát přijdou celkem na cca 47 miliard Kč. Poté snad konečně pochopí, že jádro je drahou, nebezpečnou a hlavně slepou cestou. A možná si ujasní, čeho je to vlastně ministrem.  

Ondřej Mirovský
Vedoucí energetické sekce Strany zelených

Mgr. Ondřej Mirovský, M.EM

  • SZ
  • Měníme klima v české politice!
  • městský radní

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…