Mlejnský (ODS): Nemoc nebo vzor ODS?

11.11.2013 20:17

Je až k nevíře, jak dvě velké politické strany jsou si podobné ve svém konání v posledních dnech. V ODS byli objeveni kmotři, které jako oficiální název inauguroval Petr Nečas za velké pomoci exprimátora Svobody. V ČSSD objevil Bohuslav Sobotka s Dienstbierem také nový název pro odbojné a nesouhlasící.

Mlejnský (ODS): Nemoc nebo vzor ODS?
Foto: red
Popisek: Dalibor Mlejnský

Je to tak trochu pod heslem „chci vládnout a vy budete poslouchat“. Možnost mít vlastní názor za vlády Nečase ztratila v ODS sebemenší hodnotu a pomalu a jistě k tomu dospěla i oranžová šlechta. Nedej Bože mít rozdílný názor od Sobotky. Vznikl i nový název, kterým častují vedoucí představitelé ČSSD své oponenty: pučista. Sjednocujícím prvkem této degradace tradičních parlamentních stran může být snaha nových politických subjektů o jejich likvidaci. Vláda, pakliže ji vůbec Bohuslav Sobotka povede, bude se vší pravděpodobností velmi slabá. Očekávání občanů zřejmě nedokáže naplnit a krize tak bude pokračovat. Za všechno budou moci pučisté, stejně jako v ODS kmotři. ČSSD za čtyři roky vládnutí, pokud vůbec vládnout čtyři roky bude, padne se svými preferencemi ještě níže než dnes. A vítězem voleb je již dnes vlastně zcela někdo jiný. Premiér v podobě loutky je opravdu smutné vítězství.

Mgr. Dalibor Mlejnský, starosta Prahy 11

reklama

autor: ODS

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…