Mlejnský (ODS): Rehabilitace pravice

03.11.2013 13:21

Ačkoliv mi to samozřejmě radost nedělá, není třeba si nalhávat, že by výsledek ODS ve volbách byl něčím jiným než pořádným výpraskem. ODS zklamala v posledním volebním období mnoho svých tradičních pravicových voličů a chci tedy i poděkovat těm, kteří přesto ODS volili a dali jí tak šanci se zrehabilitovat.

Mlejnský (ODS): Rehabilitace pravice
Foto: red
Popisek: Dalibor Mlejnský

V demokraciích je běžné, že po jisté době se střídají vlády levice a pravice, což je samozřejmě v pořádku. Díky tomu může v jednotlivých stranách po určité době vládnutí dojít k ozdravení či obhájení nových idejí v opozici. Běžné pak bývá, že dosavadní opozice dostává prostor se ukázat před voličem a obhájit svoji dřívější kritiku.

V právě proběhlých volbách se tak ale nestalo. Lidé vsadili v ještě větší míře na populisty a ani sociální demokraté po sedmi letech v opozici vlastně fakticky neuspěli. Pokud se podíváme na celkový výsledek voleb, tak lze navíc konstatovat, že žádná skutečně pravicová strana kromě ODS není dnes v Poslanecké sněmovně zastoupena. KSČM, ČSSD, dva populisti, levicově smýšlející KDU-ČSL a TOP09, která o sobě sama prohlašuje, že není pravicovou stranou.

I z tohoto hlediska je nyní potřeba, aby ODS ukázala, že bude v Poslanecké sněmovně bránit střední třídu, bránit živnostníky a malé střední podnikání. Bránit myšlenky svobodného rozhodování a odpovědnosti za své okolí. ODS musí být viditelnou opozicí a přicházet s vlastními návrhy. A tak věřme, že ODS svou prací prokáže, že to se svou nápravou myslí vážně.

Mgr. Dalibor Mlejnský, starosta Prahy 11

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…