Morávková (SBB): Braňme českou státnost před pařáty Bruselu

19.07.2013 14:53

Suverenita (SBB) vyzývá ústavní činitele České republiky (ČR), aby okamžitě a důrazně protestovali proti nestoudné a protektorské žádosti místopředsedy Evropského parlamentu (EP) Karase a předsedy zahraničního výboru EP Broka, kteří chtějí po Evropské komisi, aby prověřila, zda je vznik Rusnokovy vlády v ČR v souladu s unijními hodnotami.

Morávková (SBB): Braňme českou státnost před pařáty Bruselu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Hradě zavlála vlajka EU za účasti Zemana a Barrosa

Zároveň vyzýváme europoslance, zvolené za ČR, aby požadovali omluvu za nepřípustné vměšování do vnitřních záležitostí ČR a znevažování ústavního systému naší země i prezidenta Miloše Zemana.

Základní hodnotou, deklarovanou ve všech unijních dokumentech, je demokracie a svoboda (konkrétně Lisabonská smlouva, Smlouva o EU, HLAVA I, Článek 2). Jsme znepokojeni tím, že v případě ČR na to poslanci EP často a rádi zapomínají. Chtějí nás donutit, abychom EU opustili? Asi ano, protože se (zatím) nechceme přidat do eurozóny a platit cizí dluhy. Chtějí, abychom se vrátili do situace, kdy politické špičky v ČR vybírali němečtí nebo moskevští protektoři? Asi ano, protože v Bruselu se silně nelíbil prezident Václav Klaus a nelíbí se ani Miloš Zeman. Ty co by se jim líbili, voliči v ČR (zatím svobodně) odmítají.

"Choutky Bruselu diktovat naší zemi, jak má vypadat vláda, zde nejsou poprvé. Při pádu Topolánkovy vlády šéf sudetoněmeckého landsmanšaftu europoslanec Posselt veřejně litoval odchodu ministrů Vondry a Schwarzenberga a vyzýval ČR k silné proevropské vládě. Ohradila jsem se, že Česká republika není protektorátem Čechy a Morava, ale suverénním státem. Posselt reagoval výkřiky communist, communist.", zavzpomínala bývalá europoslankyně, nyní předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková.

Eva Morávková
místopředsedkyně strany
SUVERENITA (SBB)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

17:17 Trikolora: Kauza trestního stíhání učitelky Bednářové je nekonečná blamáž

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k soudu s učitelkou z Prahy 6 Martinou Bednářovou