Napsali nám z ODS. Není prý pravda, že by Němcová lhala

11.10.2013 19:19

Z volebního týmu Miroslavy Němcové přišla reakce na článek, který dnes zveřejnily ParlamentníListy.cz pod titulkem „Němcová lhala Schwarzenbergovi do očí a on mlčel. Odborník v údivu“.

Napsali nám z ODS. Není prý pravda, že by Němcová lhala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

Druhý díl předvolebního speciálu TV Nova, jehož hosty byli předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, zhodnotil pro ParlamentníListy.cz politolog Lukáš Jelínek z Masarykovy demokratické akademie. Pozastavil se nad tím, že šéf TOP 09 dokázal přejít i to, že mu Miroslava Němcová hned zkraje vmetla do očí, že už prošel čtyřmi politickými stranami, což evidentně není pravda. „Ani toto jí nevytkl a v klidu tento demagogický argument skousl,“ uvedl Lukáš Jelínek, jenž byl redakcí osloven a požádán o zhodnocení vystoupení obou politiků.

Zmíněný text si můžete přečíst ZDE

Vyznění článku ani titulek zvolený redakcí se však nelíbil volebnímu týmu Miroslavy Němcové, který nám k němu poslal následující vyjádření:

"Musím uvést na pravou míru tvrzení ,odborníka' Lukáše Jelínka z článku ,Němcová lhala Schwarzenbergovi do očí a on mlčel. Odborník v údivu'. Odborník může vycházet z údivu, nicméně důležitá jsou fakta. Karel Schwarzenberg byl členem ODA, v roce 2004 byl zvolen za US-DEU do Senátu, v roce 2007 se stal ministrem za Stranu zelených a dnes je předsedou TOP 09. Spor může být veden o to, jestli nečlen nominovaný konkrétní politickou stranu nemá s jejím programem nic společného. Ale spíše platí pravidlo, že ano. Jinak jeho rozhodnutí postrádá smysl. A když se pro tuto nominaci rozhodne, má pro to svoje pádné důvody, včetně programových. Pokud se ozývá ,nezávislý recenzent' Lukáš Jelínek, tak to je asi totéž, jako když se zrovna on v médiích prezentuje jako ,odborník' či ,politolog', a zároveň není uvedeno, že úzce spolupracuje s ČSSD, jmenovitě například s Lubomírem Zaorálkem a Jiřím Dienstbierem, a ještě nedávno v předmluvách knih adoroval ,nadějného' Davida Ratha."

Pod prohlášením byl podepsán Jiří Sezemský, člen volebního týmu Miroslavy Němcové.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.