Němcová: Andrej Babiš je oprávněně evidovaný jako agent STB

20.10.2013 18:20

Nové informace slovenského deníku SME zesilují podezření, že Andrej Babiš spolupracoval s komunistickou Státní bezpečností.

Němcová: Andrej Babiš je oprávněně evidovaný jako agent STB
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslava Němcová v Ostravě

Mají potvrzovat, že se měl přímo podílet na jejích operacích. Ředitel slovenského Ústavu pamäti národa Ondrej Krajňák tvrdí, že dokumenty, které soudu předložil, potvrzují, že Andrej Babiš je oprávněně evidovaný jako agent STB s krycím jménem Bureš.

Tato podezření mohl Andrej Babiš ještě před volbami vyvrátit u soudu. Tam se nedostavil on ani jeho tři svědci a dosáhl tak odročení soudu až na leden 2014, ale to již bude v České republice po volbách.

Vzhledem k tomu chci zdůraznit, že Občanská demokratická strana nebude v žádném případě spolupracovat s hnutím, které reprezentuje člověk vyhýbající se soudu, člověk, který díky kontaktům na ČSSD a jejího tehdejšího premiéra Stanislava Grosse ze zákulisí ovlivňoval českou politiku. S obavami pozoruji také vývoj na české mediální scéně, kde listy vlastněné Andrejem Babišem o jeho minulosti neinformují, pravděpodobně proto, že nesmějí. Je před volbami a již funguje cenzura nebo autocenzura a dosavadní svoboda slova je omezována. Andrej Babiš je rizikem pro zdravý vývoj demokratické společnosti v České republice.
 
Miroslava Němcová

volební lídr ODS

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …