Němec (LEV 21): Nyní je nejpříznivější situace ke sjednocení levice

18.08.2013 17:00

Již zhruba dva roky pozorně sleduji politickou situaci v naší zemi a v řadě článků a blogů jsem během této doby napsal, že chce-li levice v České republice opravdu uspět a konečně vykonat něco prospěšného pro naše občany, musí se sjednotit.

Němec (LEV 21): Nyní je nejpříznivější situace ke sjednocení levice
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav NĚMEC z LEV 21

Každému, kdo se živí vlastní prací, ať již fyzickou či duševní, je již delší dobu naprosto jasné, že naši občané již mají dost pravicových vlád a jejich doslova „protilidové“ politiky, posluhování různým velmocím, zahraničním agentům, lobbistům, hochštaplerům, zbrojířům a největším podnikatelům, se zcela zřejmým cílem zpětné vazby, v podobě navrácení značných finančních částek, za tzv. „státní zakázky“ do vlastních kapes.

Nenáviděná vláda nabubřelého a nerozhodného svazáka Nečase, který s sebou nechal smýkat nejen ještě nenáviděnějším ministrem financí, který pod fiktivní záminkou rovnosti všech občanů odebral zaměstnanecké výhody všem nebezpečným a zdraví škodlivým povoláním, včetně horníků, kteří jsou dnes s podlomeným zdravím bez práce a zřejmě budou díky panu Bakalovi brzy i bez bytů, ale i neskutečně vychytralou „kantýnskou“ - konečně padla a ihned se ukázalo, jaké vztahy vlastně v této „povedené“ koalici panovaly. Situace ihned využila TOP 09, která se slovy intrikána Kalouska a dokonce i dopisem Karla Schwarzenberga sama postavila do čela české pravice a začala vyzývat k boji za záchranu republiky, ale i proradná Karolína s příznačným příjmením, která ve finále zradila i svou vlastní stranu a lidi, kteří ji věřili, jen aby nevypadla ze hry sama.

Nebudu komentovat zoufalé snahy zhrzených pravicových vládních představitelů očernit s pomocí pravicového tisku vcelku logické kroky levicového prezidenta Miloše Zemana, který je zcela jistě činil pouze proto, aby znemožnil návrat těchto „pijavic“ vysávajících celá léta náš stát, k moci. Snaha pravicových činitelů instalovat do funkce předsedy vlády kohokoliv, včetně nesoudné, leč značně ambiciózní, absolventky Střední zemědělské a technické školy v Havlíčkově Brodě - Miroslavy Němcové, která sice dnes řídí Poslaneckou sněmovnu Parlamentu České republiky, kde prokazatelně není co zkazit, ale fakticky by nemohla řídit ani práci „nádvorní party pomocných dělníků“ v kterémkoliv zemědělském družstvu, natož českou vládu, vedla pouze k tomu, aby nemohlo být na jednotlivých ministerstvech zjištěno zneužívání funkcí bývalých pravicových ministrů a jejich spřízněných náměstků, neoprávněné zaměstnávání rodinných příslušníků bez řádné kvalifikace, neoprávněné čerpání a přidělování dotací a dalších státních finančních prostředků, vyplácení nezasloužených odměn v nebývalé výši svým kamarádům a milenkám, zneužívání automobilů ministerstev a ostatních státních úřadů pro soukromé účely a další zvěrstva, která jsou dnes zjišťována, neboť to bude jistě úkolem orgánů činných v trestním řízení.

Chci zde však opakovaně vyzvat všechny levicové politiky, aby vlastním zahleděním se do sebe sama nepropásli současnou situaci, aby se přestali navzájem hašteřit a „špičkovat“, aby přestali být ješitní, zapomněli na staré spory i podrazy a začali se chovat státnicky a pracovali ve prospěch našich občanů. Jedině tak totiž mohou skutečně vytvořit podmínky pro úspěšné volby, ve kterých musí levice zvítězit s naprostou převahou, aby nebyla nikterak závislá za stranách, které se, jako např. KDU – ČSL nebo LIDEM, připojí ke komukoliv, jen aby byly u moci a pak ho budou systematicky vydírat.

Jestliže v současné době zcela jednoznačně patří do spektra našich levicových stran nejen Česká strana sociálně demokratická (ČSSD), Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM), Strana práv občanů – Zemanovci (SPOZ) a Národní socialisté – Levice 21. století (NS LEV 21), je třeba, aby se všechny tyto levicové politické strany navzájem spojily, koordinovaly své volební programy a hlavně, aby jejich představitelé úzce spolupracovali. 

Není nadále možné, aby si pan prezident myslel, že když byl zvolen přímou volbou občany, že má větší pravomoci než mu dává Ústava České republiky a aby v tomto směru zbytečně dráždil představitele ostatních politických stran, neboť žádné větší pravomoci „de lege lata“ nemá, není možné, aby se největší levicová politická strana ČSSD v rozhodné době rozdělila na dva takřka nesmiřitelné tábory, Sobotkův a Haškův, a aby někteří její členové tuto stranu zradili jen proto, že někde dostanou lukrativnější funkce a „potopili“ předsedu této strany Bohumila Sobotku, čímž však tuto stranu naprosto diskreditují. Není možné nadále chápat objektivní a zcela oprávněnou kritiku představitele NS LEV 21 Jiřího Paroubka jako nepřátelskou, když Jiří Paroubek kritizuje nešvary napříč politickým spektrem, včetně svých spolustraníků zcela objektivně a nelze se ani divit SPOZ, že se snaží získat volební preference lákáním současných ministrů v demisi do svých řad. Každý totiž dělá vše, co umí a pokud tak činí v rámci platných zákonů, nelze mu nic vytýkat.

Je třeba si vždy, než něco udělám, položit otázku „Komu to, či ono poslouží?“ a podle toho také jednat. Jsem přesvědčen o tom, že nově zvolený prezident měl na Pražském hradě či v Lánech přijmout předsedy všech politických stran, které jsou v České republice registrovány, nejen tedy představitele parlamentních stran jak učinil, každé straně měl věnovat minimálně hodinu či dvě svého času a pak by se dozvěděl i řadu informací, představ a důvodů, proč vlastně tyto politické strany vznikly, kolik mají členů a dalších přívrženců, čeho chtějí dosáhnout a co hodlají pro své voliče dále dělat. Bylo by to přinejmenším slušné a také státnické. Jestliže však prezident Miloš Zeman nepřijal na Pražském hradě ani současného předsedu NS LEV 21 Jiřího Paroubka, který byl úplně na stejné lodi jako on sám a „vytáhnul“ ČSSD z takřka nulových preferencí po pádu Grossovy vlády na nebývalých 30 % je obrovskou urážkou bývalého předsedy ČSSD a úspěšného předsedy české vlády a nahrává to ve svých důsledcích pravici, zejména bystrému spekulantovi Kalouskovi.

Proto opakovaně vyzývám všechny levicové politiky – zanechte vzájemné kritiky, vzájemného hašteření, zapomeňte na vzájemné spory z minulosti a pracujte ve prospěch našeho lidu! Na Pražském hradě sedí konečně první zcela jasně levicový porevoluční prezident Miloš Zeman, jehož volbu jsme od samého počátku podporovali, v Senátu převládá rovněž levicová ČSSD a po nových parlamentních volbách bude zcela jistě výrazně levicová i Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky, což skýtá záruku, že zde bude konečně – po dlouhých 23 letech – možno udělat něco pořádného pro slušné a pracovité lidi, kteří se živí vlastní prací a nekradou. A to by mělo být cílem pro všechny současné levicové politické strany, jejichž představitelé si musí uvědomit, že nemohou být v žádné koalici s ODS, TOP 09, LIDEM, KDU – ČSL, ani s ambiciózním Andrejem Babišem, který se snaží o „Berlusconizaci“ české politiky, ale pouze v sepětí ČSSD + KSČM + SPOZ a LEV 21. A jiná volba – ve prospěch našich občanů – není!

Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D.
Stínový ministr vnitra za LEV 21  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.