Němec (LEV21): Důvěřujte Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu

14.06.2013 9:56

Včerejší noční zásah elitního policejního útvaru – ÚTVARU PRO ODHALOVÁNÍ ORGANIZOVANÉHO ZLOČINU – na Úřadu vlády České republiky v Praze a zatčení několika vlivných politických představitelů zcela jasně ukazuje, že Policie České republiky dnes skutečně bojuje proti organizovanému zločinu důsledně, tedy i v nejvyšších patrech české politické scény, kde se, bohužel, řada zločineckých struktur uchytila.

Němec (LEV21): Důvěřujte Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu
Foto: Archiv
Popisek: NS - LEV 21

I když k této konkrétní policejní akci, která nemá v našich podmínkách doposud obdoby, není zatím dostatek informací, neboť premiér, který by měl jako první k této věci okamžitě veřejně vystoupit, někam zmizel a není k nalezení, ministr vnitra Kubice byl jako vždy neinformovaný, velmi opatrný a stručný a „banalizoval“ policejní zákrok tím, že nešlo o žádnou razii, ale o jakou-si „noční návštěvu“ ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a dvou státních zástupců u předsedy vlády, jde o velmi vážnou situaci, neboť bylo dokonce přerušeno i jednání Sněmovny Parlamentu České republiky a poslanci jsou zmateni.
 
To, že k tak významné policejní akci doposud nevystoupil - ani se základními informacemi - policejní prezident Červíček a celá řada dále probíhajících souběžných policejních razií nadále trvá ukazuje, že jde skutečně o nejzávažnější policejní akci posledních let. Zajímavé je i to, že celou akci dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, nikoliv v Praze, kde má vláda „svou“ vrchní státní zástupkyni. Nejen řada poslanců, ale i celá česká veřejnost je díky útlumu informací oprávněně znepokojená a je možné ji uklidnit pouze tím, že je třeba plně důvěřovat Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, který se právě pod vedením současného ředitele plukovníka Mgr. Roberta ŠLACHTY profiloval na vůbec nejlepší specializovaný policejní útvar Policie České republiky s celostátní působností, pracují v něm pouze špičkoví, vysoce odborně fundovaní a kriminalisticky vzdělaní policisté, kteří plní úkoly s nejvyšším nasazením a často i na úkor svých rodin, koníčků a volného času.
 
Jako policista, který poctivě odsloužil v policejních službách našeho státu celých 40 let a v posledních letech jsem na Katedře kriminalistiky Policejní akademie České republiky učil řadu těchto špičkových policistů, vedl jejich bakalářské, diplomové i doktorské práce a znám detailně jejich slušnost, čestnost a nadšení pro policejní práci, osobně znám i ředitele ÚOOZ plukovníka Mgr. Roberta Šlachtu a další členy vedení tohoto prestižního policejního útvaru, nedovedu si představit, že by si někdo z nich dovolil porušit zákon a začal řešit takto významnou akci, s dosahem na nejvyšší politiky, bez dostatečných důkazů a právní podpory Nejvyššího státního zastupitelství.
 
Doc. JUDr. Miroslav NĚMEC, Ph.D., stínový ministr vnitra za LEV 21 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…