Němec (LEV 21): Volby do sněmovny v roce 2010 vyhrála ČSSD a nikoliv ODS

20.06.2013 14:53

Když sleduji, jak usilovně se hledá v řadách ODS nový předseda české vlády po demisi premiéra Nečase a jak se všichni aktéři dosavadní vládní tragédie snaží ve svých lukrativních funkcích za každou cenu udržet co nejdéle, je mi z toho velmi smutno, neboť volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2010, ze kterých pak jen díky tehdejšímu prezidentu Klausovi vzešla tato „nejhorší vláda všech dob“, nevyhrála ODS, ale ČSSD v čele s jejím tehdejším předsedou Jiřím Paroubkem, který měl být také správně pověřen sestavením nové české vlády a jen zásahem Klause se tak nestalo.

Němec (LEV 21): Volby do sněmovny v roce 2010 vyhrála ČSSD a nikoliv ODS
Foto: Redakce
Popisek: Miroslav NĚMEC z LEV 21

Jak se nyní ukazuje, řada politiků má velmi krátkou paměť a proto si jim zde dovoluji jen lehce připomenout, že Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které se konaly ve dnech 28. a 29. května 2010 vyhrála Česká strana sociálně demokratická (ČSSD) vedená jejím tehdejším předsedou Jiřím Paroubkem, neboť získala celkem 1.155.267 voličských hlasů, což činilo 22,09 % z celkového počtu voličů.

Teprve za ní se, jako druhá, umístila Občanská demokratická strana (ODS), která tehdy získala celkem 1.057.792 hlasů, v procentuálním vyjádření jen 20,22 % hlasů a oproti předminulým volbám v těchto volbách ztratila celkem 28 mandátů. Tím dali již tehdy naši občané zcela zřetelně najevo, že si vládu ODS nepřejí, ale jejich názor vyslyšen nebyl a „pravicový“ prezident Klaus pověřil sestavením nové vlády Petra Nečase z ODS.

Doufám proto, že si to současní „vládotvůrci“ dostatečně uvědomí a pokud ne, že jim to dá zcela jasně najevo současný prezident Miloš Zeman, který by měl v zájmu lidu naší země velmi rozhodně odmítnout další pokusy o zachování nechtěné pravicové koalice a měl by správně pověřit sestavením nové české vlády nynějšího předsedu vítězné ČSSD Bohuslava Sobotku, anebo co nejdříve nasměrovat zemi k novým – předčasným - parlamentním volbám.

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…