Němec (NS-LEV 21): Velmi smutné, ale myslím, že není co dodat

08.10.2013 20:20

Přišel mi krátký e-mail. Na tom by nebylo nic zvláštního, neboť mi – jako stínovému ministru vnitra za politickou stranu LEV 21 - chodí denně řada e-mailů, ale tento byl opravdu kratičký a výstižný. Poslal mi ho jeden můj kolega, jeden z bývalých nejvýše postavených policistů v naší zemi, jako reakci na ohlasy k jednomu mému článečku, resp. blogu, uveřejněnému na několika českých diskusních serverech, včetně www.nslev21.cz, www.vasevec.cz, www.parlamentnilisty.cz. a na blogu iDnes.cz.

Němec (NS-LEV 21): Velmi smutné, ale myslím, že není co dodat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisícovka

V tom článečku, nebo spíš jen blogu, jsem některým „chameleonům“ či „sklerotikům“, kteří, ač se živí vlastní prací, stále volí pravici, kterou u nás představuje zejména ODS a TOP 09, a stále nadávají na minulý režim a na komunisty, kteří již déle než 23 let nemohou ovlivňovat vůbec nic připomněl, že v roce 1989 jsme měli vyrovnanou platební bilanci, penězi naplněný důchodový fond, miliardové úspory našich občanů na vkladních knížkách a spoustu pohledávek v dolarech v zahraničí, a to nejen v bývalém SSSR, na Kubě a v zemích tehdejšího tzv. „Třetího světa“, ale i ve vyspělých kapitalistických zemích.

Je doložitelné, že tehdy byla naše měna kryta opravdu zlatem, jehož zásoby byly v sejfech dostatečné až nadlimitní, tehdejší ČSSR vyvážela tehdy špičkové a konkurenceschopné výrobky a zboží, od velice žádaných našich traktorů Zetor, špičkových nákladních automobilů Tatra, v zahraničí levných, ale zároveň vysoce spolehlivých a i proto velmi žádaných osobních vozů Škoda, tramvají a trolejbusů z Plzně a z Ostrova nad Ohří, telekomunikačních ústředen „Tesla“ z Kolína, chladících zařízení „Frigera“ a „Chepos“, energovlaků Tatra, letadel Delfín a Albatros, obrněných transportérů Skot OT-64, vynikajících ručních palných vojenských, loveckých i sportovních zbraní Zbrojovky Brno, České zbrojovky Uherský Brod a dalších našich zbrojních závodů, špičkovou optiku z Meopty Přerov, brýlové obroučky z Okuly Nýrsko, žádaných motocyklů Jawa a ČZ z Prahy a ze Strakonic, jízdních kol Favorit, špičkových hudebních nástrojů Piana, vynikající křišťálové lustry z dílen našich sklářských firem v Kamenickém Šenově, v Novém Boru a v Jablonci nad Nisou, olovnaté sklo ze Skláren v Poděbradech, český křišťál, jabloneckou bižuterii přes vodní turbíny a celé technologie vodních elektráren ze Škody Plzeň, osvědčené technologie cukrovarů, zemědělské stroje z Agrostroje Jičín, špičkovou ocel z SONP Kladno a ze Železáren Vítkovice, kolejnice vynikající kvality, hliníkové prefabrikáty, kvalitní dřevěnou kulatinu z Ligny Praha, moderní nábytek z Jitony Soběslav a z Hradce Králové, ale i vynikající české pivo z Plzně, Krušovic a Českých Budějovic, velice žádanou karlovarskou Becherovku, olomoucké tvarůžky a další kvalitní sýry, maso a masné výrobky a další špičkové zboží, což již někteří „diskutéři“ zaslepení současným kapitalismem volné soutěže, jaksi zapomněli.

V tom e-mailu bylo napsáno: „Cituji zoufale pravdivý komentář jednoho Američana k současné situaci v České republice:

„Je s podivem, že zemi, kterou nepustoší tornáda, neničí zemětřesení, úrodu nesežerou kobylky, netrápí ji roky sucha, místo sopky sem tam vybuchne parovodní potrubí, nezažila 68 let válku, dokáže dostat na kolena parta zlodějů, podvodníků a lumpů během 23 let“.

Myslím, že k tomu opravdu není co dodat. Tak o tom přemýšlejte, vážení přátelé, až půjdete k volebním urnám.

Miroslav Němec, Stínový ministr vnitra LEV 21 a předseda Rady pro otázky vnitřní bezpečnosti státu LEV 21. Emeritní Vrchní policejní rada a plukovník Policie ČR ve výslužbě

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

6:04 Prokšanová (KSČM): Ukrajina do EU? Nemyslím si...

Měla by se země zmítaná vojenským konfliktem, potlačující politickou opozici, cenzurující média a to…