Novotný (ČSSD): Kdo je pan Pavel Přemysl Ries

15.11.2013 12:05

Tento článek jsem původně nechtěl vůbec zveřejňovat, tím méně během předvolební kampaně, kdy by mohl být vnímán jako součást předvolebního boje. Míra osobních lživých útoků pana Riese ve zmíněném období však přesáhla únosnou mez, proto nyní reaguji.

Novotný (ČSSD): Kdo je pan Pavel Přemysl Ries
Foto: Oficiální foto Josefa Novotného
Popisek: Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).

Pan Ries pracoval před rokem 1989 jako mistr odborné výchovy na Středním odborném učilišti v Sokolově (dnes ISŠTE) známý tím, že kdykoliv mohl, tak někam zmizel, jen aby nemusel být u učňů. To mělo vyvrcholit asi v roce 1992, kdy byl na vlastní žádost ze školy „odejit“. Odešel do Prahy, kde působí již více než 20 let. A nyní nám z Prahy radí, co máme dělat v našem kraji.

V novinách jsem si přečetl o prohlášení pana Riese, že Karlovarskému kraji stačí silnice R6, tak jak je. Jeho vyjádření se nedivím, protože mu v tomto směru zřejmě našeptává a řídí ho jeho nový spolustraník Vít Bárta, který před třemi lety ještě jako ministr dopravy zastavil veškeré stavební i přípravné práce na této silnici z Karlových Varů do Prahy.

V minulých letech pan Ries chodil na Krajský úřad Karlovarského kraje a požadoval po jeho vedení 1 milion korun na natáčení filmu. Dokonce se mu podařilo získat zakázku (asi za 40 tis. Kč) na natočení krátkého propagačního materiálu o kraji. Výsledek? Po posouzení díla odborem kultury krajského úřadu (tenkrát pod vedením p. Jana Prudíka) bylo jednoznačně konstatováno, že spot zdaleka neodpovídá požadované kvalitě. Podobně tomu bylo ostatně i u dalších, dříve dodaných děl. Asi těžko si tedy lze představit, že by byl p. Ries schopen přijít s tak kvalitní nabídkou, aby dokázal obstát v současné konkurenci tvorby větších dokumentů.

Pan Ries se také často chlubí svými aktivitami kolem záchrany Lázní Kyselka. Slibů bylo mnoho, činy a výsledky žádné. Mnohokrát uváděl, že založí zahraniční konto, kam přispějí tisíce příznivců ze zahraničí. Dodnes sdružení Lázně Kyselka (pod vedením p. Vladimíra Lažanského) nedostalo od pana Riese ani korunu. Kde tedy jsou slibované peníze? Jedné z přispěvatelek prý na její dotaz, na co byl využit její dar ve výši 2 000,- korun, měl pan Ries odpovědět, že finance byly využity na úhradu jeho cestovních výdajů…

Navíc pokud pan Ries něco napíše, jde v drtivé většině případů o neověřenou a nedoložitelnou snůšku populistických polopravd. Jak mohl mít takovýto člověk z Prahy tu drzost, že kandidoval za Úsvit přímé demokracie v našem kraji ve sněmovních volbách?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Novotný - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…